3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Elektrik borcu bulunanlar dikkat!

Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Giresun İl Müdürlüğü tarafından, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin elektrik borçlarını 24 Ekim tarihine kadar ödemeleri için süre tanındığı bildirildi.


Müdürlükten yapılan açıklamada, Giresun'da kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin 7 milyon YTL'ye yakın elektrik borcunun bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, 24 Ekim tarihine kadar kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere elektrik borçlarını ödemeleri için süre verildiği kaydedilerek, borçların ödenmesi noktasında yeniden yapılandırma yardımcı olunacağı vurgulandı.


24 Ekim tarihine kadar elektrik borçlarını ödemeyen kurumların elektriklerinin kesilmeye başlanılacağı ve alacağın tahsilatı için tahsilatı için hukuki işlem başlatılacağı uyarısında bulunulan açıklamada, "İl Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin geçmiş yıllara ait borçları için elektriklerinin kesileceğine dair resmi yazılar yazılarak, borçları ödemeleri için 24 Ekim tarihine kadar süre verilmiştir.

Ayrıca ilgili kuruluşlar ile ikili görüşmeler de yapılarak borçlarının yapılandırılması konusunda (taksitlendirme) yardımcı olunacağı belirtilerek 24 Ekim tarihine kadar borçlarını yapılandırmayan kuruluşların elektriklerinin genel müdürlüğümüz talimatları ve Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda elektriklerinin kesileceği ve alacağımızın tahsili için hukuki işlemlerin başlatılacağı hakkında ilgili kuruluşlara yazılı ve sözlü bilgi verilmiştir" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?