7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Elektrik hatları korkutuyor

ELEKTRİK HATLARI KORKUTUYOR

Giresun’un Görele ilçesi Köprübaşı beldesine bağlı Karakeş mahallesinde fiziki ömrünü tamamlamış olan elektrik nakil hatları korkutuyor.

Yaklaşık 30 yıllık olan elektrik nakil hatlarının devrildiğini, tellerinin koptuğunu belirten Mahalle Muhtarı İmdat Keskin, yaptıkları müracaatlara cevap verilmesini beklediğini söyledi.

Elektrik nakil hatlarının zaman zaman ev yangınlarına neden olduğunu de ileri süren Muhtar İmdat Keskin, “250 hanelik mahallemizdeki elektrik nakil hatları ilk elektriğin geldiği yıllardan kalma. Bu zaman içerisinde ne bir bakım yapılmıştır, ne de elektrik direkleri değiştirilmiştir. Artık niyadını doldurmuş olan elektrik direkleri köylülerimizin payanda ve ekleme yapmalarıyla ayakta durabilmektedir. Çürümüş olan direkler evlerin üzerine bile devrilmektedir. Bu şekilde bazen ev yangınları dahi meydana gelmiştir.Ayrıca kopan tellerde bulunmaktadır. Özelliklede ağır geçen kış koşullarının ardından kopan teller yerlerdedir. Dikkatsiz olan vatandaşların teması halinde üzücü olaylar dahi yaşanabilecek kadar vahim bir durumdadır” dedi.

İlgili yerlere gerekli müracaatlarda bulunmalarına rağmen henüz bir sonuç çıkmadığını da kaydeden Muhtar Kesin, “Mahallemizdeki elektrik nakil hatlarının hem can güvenliğimiz olmadığı hem de elektrik kullanamadığımız ilgili makamlara bildirdik.Fakat aradan aylar geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadı” diye konuştu.

ELEKTRİK HATLARI KORKUTUYOR
ELEKTRİK HATLARI KORKUTUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:08:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 18:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yıllar önce de aynıydı IP: 212.175.112.xxx Tarih : 19.03.2010 18:18:47

Evet yıllar önce de aynıydı bu direkler.Azbir yağışta karda teller kopar günlerce halk kopan tellerin bulunduğu direkleri arar bulur binbir tehlike ile bağlar ve evlere elektrik gelirdi. Aradan 20 yıl geçmiş yine aynı. Tek değişen bir olmuş. Yıllar önce belde olsun diye ilk fikirleri oluşturduğumuz köyler birleşmiş ve belde olmuşlar. Başkaca bir şey olmamış.Doğunun geri kalmışlığından dem vurup edebiyat parçalayanlar bir de karadenizin yüksek köylerini görseler acaba ne derlerdi?Ne deyim hemşehrilerim Allah sabır versin. ve de sizler hakkınızı isteyin malum ya ağlamayan bebeye meme yok derler