2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Eleman bulamadı, fabrikayı kapattı

GİRESUN’DA KALİFİYE ELEMAN YETERSİZLİĞİ FABRİKA KAPATTIRDI

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine yaklaşık bir yıl önce teşvikten yararlanarak ayakkabı fabrikası kuran işadamı fabrikasını kapatma kararı aldı.

Yaklaşık bir yıl önce işadamı Ali Demirkan, kendi memleketi olan Şebinkarahisar’a yaptığı yatırımı geri çekme kararını kalifiye eleman bulamamaktan kaynaklandığını ileri sürdü.

Büyük umutlarla geldiği memleketinde adeta hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden İşadamı Demirkan, “Bölgemizde teşviki fırsat bilerek yöremizin işsizlik sorununa çözüm olmak amacıyla yaklaşık bir yıl önce ayakkabı fabrikası kurdum. İŞ-KUR desteği ile açtığımız kursa ilk başta bir çok başvuran oldu ve birkaç ay böyle devam etti. Ancak yaz geldiğinde aldığım elamanlar kendi bağ ve bahçelerine gitti. Aldığım siparişleri zamanında teslim edemez oldum. Eleman yetersizliğinden dolayı da fabrikayı kapatma kararı aldım. İlçede fabrika kurulumuna destek veren idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Ancak bir işadamı olarak yapabileceğim daha fazla bir şey kalmamıştı.”ifadelerini kullandı.

GİRESUN’DA KALİFİYE ELEMAN YETERSİZLİĞİ FABRİKA KAPATTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 14:02:04
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 14:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?