8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Emekçiler meydanlara indi

GİRESUN'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI

Giresun'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Kutlama çerçevesinde Türk-İş, Hak-İş- DİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK'e bağlı çok sayıda sendika üyesi meydana indi.

Bulancak Durağı'nda toplanan sendika üyelerine bazı siyasi partiler de destek verirken, kalabalık grup kortej halinde Gazi Caddesi'nden yürüyerek Osman Ağa Meydanı'na geldi.

Mitingde konuşma yapan Belediye -İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem Mert, demokrasi ve sosyal devletten vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, meslek sahipleri, emeklileri, işçileri, yoksulları olarak tüm dünya emekçileriyle birlite 1 Mayıs'tayız. Barış için, özgürlük için, demokrasi için, ekmek için, daha güzel bir dünyada sömürüsüz, baskısız, insan onuruna yakışır bir yaşam için birlikteyiz. Her türlü baskıya inat, haklarımız ve özgürlüklerimiz için dayanışma

içerisindeyiz. Sosyal adalet, eşitlik bağımsızlık ve sendikal haklarımız için meydanları doldurduk. Biz sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikci, sivil demokratik bir anayasa ve yasalar istiyoruz. Tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip olduğu bir Türkiye için sesimizi yükseltiyor demokrasiden ve sosyal devletten vazgeçemeyeceğimizi bildiriyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde sona erdi.

GİRESUN'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI
GİRESUN'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI
GİRESUN'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 16:46:05
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?