19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Emekli öğretmen 3 kişiye umut oldu

Giresun'da, geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi altına alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen emekli öğretmenin, vasiyeti üzerine organları ailesi tarafından bağışlandı.


Emekli öğretmen Şenel Turgut (52), 19 Nisan Pazar günü Hacı Hüseyin mahallesinde yolun karşısına geçerken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış ve Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Turgut'un dün beyin ölümü gerçekleşti. Vasiyeti üzerine Turgut'un ailesi tarafından, emekli öğretmenin organları bağışlandı ve organ nakli bekleyenlere umut oldu.


Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Bal, Giresun'da ve hastanelerinde ilk kez beyin ölümü tanısı konulan bir hastadan organ bağışı naklinin gerçekleştirildiğini söyledi. Şenel Turgut'un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, hastane yönetimi olarak, yoğun ve hızlı bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Bal, "Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezi ile hastanemiz, ilimiz, Trabzon ve Erzurum organ nakli koordinatörlerimizle istişareli bir çalışma yürüttük. Erzurum Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen uzmanlar tarafından başarılı bir şekilde hastamızdan, karaciğeri ile iki böbreğinin alınımı yapıldı. Alınan böbreklerden biri ile karaciğer Erzurum Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğer böbrek ise Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi'ne transfer edildi" dedi.
Türk halkına organ bağışına ilgi göstermeleri çağrısında bulunan Bal, şunları kaydetti:
"Şenel Turgut'un yakınlarının bu insanlık ve özverileri herkese umarım örnek olur. Bütün halkımızın organ bağışında duyarlı olmalarını istiyoruz".
Bal, Turgut'un yakınlarının insanlık ve büyük bir özveride bulunmaları suretiyle organlarının bağışladıklarını, bu nedenle Turgut'un yakınlarına teşekkür ettiğini vurguladı. Şenel Turgut'un ismini hastanelerindeki diyaliz ünitesine vermeyi planladıklarını dile getiren Bal, hastanelerinde halen 110 diyaliz hastasının tedavi gördüğünü, 17 de hastanın organ nakli için sırada beklediklerini sözlerine ekledi.
2003 yılında Giresun Fatih İlköğretim Okulu'nda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yaparken emekliliğe ayrılan Şenel Turgut'un, eşi Bülent Turgut ile kızı Nazlı Turgut'un da kendisi gibi Fen Bilgisi Öğretmeni oldukları öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 09:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERDEM IP: 212.175.112.xxx Tarih : 24.04.2009 12:11:31

Sevgili meslektaşım nur içinde yatasın. En ufak bir yanlışımızı görenler olayı büyütür de büyütür. İŞTE İNSANA VERİEN DEĞERİ GÖSTEREN MÜKEMMEL BİR ÖRNEK. Organ Nakli.Bu fedakarlığın kahramanları öğretmenler.Yazamıyorum inanın tüylerim diken diken. Allahım Eşine ve evladına sabırlar nasip et. Organlarını verdiği hastalara acil şifalar ver. Aldıkları organların ebediyete göçen bir öğretmenin organı olduğu bilincinde davranmayı nasip et.NURLAR İÇİNDE YAT MESLEKTAŞIM.Hiç tanımıyorum seni ama öz gardaşım kadar sevdim ve ruhuna FATİHA okuyorum.