3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

En büyük bayram coşku ile kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 84. yıldönümü Giresun'da törenle kutlandı.

Atatürk Stadı'nda yapılan tören, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz ve Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Taşkesen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 84. yıldönümünün büyük bir gurur ve sevinçle kutlandığını söyledi.

Milli bayramlar içerisinde en önemlisinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olduğunu kaydeden Taşkesen, "Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs, 23 Nisan ve 30 Ağustoslarda aşılan mukadderat virajlarının ardından 29 Ekim ile hedefe varılmış, İstiklal Harbimiz Cumhuriyet'in ilanıyla kızıl elmasına ulaşmıştır. Cumhuriyetin ilanı, esasen Osmanoğullarının saltanatına son verilmesinden ibaret değildir. Türk milletinin sahibi olduğu coğrafyadaki bin yıllık asil duruşunun, yeni ve çağdaş bir zihniyet ve örgütlenmeyle ebedileştirilmesidir. Bu bir rejim değişikliğinden ziyade bir zihniyet devrimini ifade etmektedir. Bu zihniyet devrimi, bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin mayasını oluşturmuştur" dedi.

Cumhuriyeti çok iyi anmak ve kusursuz biçimde kutlamanın, onu yaşatmaya yetmeyeceğini dile getiren Taşkesen, "Cumhuriyet için her sahada çok çalışmak, o çalışmalardan verim alabilmek için de sürekli özeleştiri yapmak zorundayız. Bu yüzden böylesi milli bayramlar, gurur ve sevinç yanında sorumluluklarımızı hatırlatan günler de olmalıdır. Millet olarak sorunlarımız ve eksikliklerimizle dürüstçe yüzleşme kültürünü sindiremezsek, bayramlarımız da giderek hamasi avuntuların kısırlığına saplanacaktır" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende daha sonra, Cumhuriyet'in 84. yıldönümü münasebetiyle yapılan çeşitli sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösteriler ve resmi geçitle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 15:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?