3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Engelliler topluma kazandırılıyor

Giresun İlköğretim ve İş Okulu'nda eğitilebilir zihinsel engelli çocuklara meslek dersleri verilerek toplum içinde kendilerine yetebilmeyi sağlayıcı bilgi, beceri ve sosyal alışkanlıklar kazandırılıyor.

Okul Müdürü Osman Şeyranlıoğlu, eğitilebilir zihinsel engelli çocukların eğitimlerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olunması amacıyla okulun 1999 yılında eğitim-öğretime başladığını hatırlattı. Okul bünyesinde İlköğretim Okulu ve İş Okulu olmak üzere iki bölümün yer aldığını anlatan Şeyranlıoğlu, çocuklara akademik dersler verildiğini, İş Okulu bölümünde ise eğitilebilir engelli çocukların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayabilme ve topluma uyum sağlamalarına yardımcı olacak eğitimlerin verildiğini belirtti.

Şeyranlıoğlu, okulun 8 yıl önce eğitim-öğretime açılmasına rağmen kısa sürede önemli mesafe aldığını belirterek okulun adından gerek Giresun gerek Türkiye çapında elde ettiği başarılarla söz ettirdiğini aktardı. Şeyranlıoğlu, okul bünyesinde bulunan ayakkabı, galoş ve el sanatları atölyeleriyle eğitilebilir zihinsel engelli çocuklara kurulan atölyelerde meslek dersleri verilerek toplum içinde kendilerine yetebilmeyi sağlayıcı bilgi, beceri ve sosyal alışkanlıklar kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Şeyranlıoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu atölyelerde çocuklarımıza sahip oldukları yeteneklerinin kapasiteleri oranında kendilerinin mümkün olabilecek en üst seviyeye gelmelerini, toplum içinde kendilerine yeterli olabilmelerini sağlayacak bilgi, beceri ve sosyal alışkanlıkları kazanmalarını sağlıyoruz. Ayrıca zihinsel yetersizliklerinin doğurduğu engelleri en aza indirerek yok etmeye, kendi kendilerine yetebilecek temel bilgi ve becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Atölyelerimizde çocuklarımızın meslek edinmelerini sağlayarak, ülke ekonomisine ve ailesine katkı sağlamalarını ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine yardımcı oluyoruz" dedi.

Şeyranlıoğlu, bu yıl gerekli eğitimleri sağlanılan 8 okul öğrencisinin çeşitli özel kuruluşlarda işe başlamalarının sağlandığını ve bu sayının daha da artacağını belirtti. Giresun halkından okul öğrencilerine destek olmalarını istediklerini anlatan Şeyranlıoğlu, "Bu çocuklar için 'Bir iş yapamazlar' denmekteydi. Ama kendilerine fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini en iyi şekilde görmekteyiz" diye konuştu.

Okul bünyesinde yeni atölyeler açılması için çalışmalarının bulunduğunu anlatan Şeyranlıoğlu, ancak yer sıkıntısı nedeniyle bu projelerin hayata geçirilemediğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:41:50
Güncelleme :26 Aralık 2007 Çarşamba 14:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?