19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Engellilerin askerlik heyecanı

Giresun’da engelli 16 vatandaş bir günlük temsili askerlik yaptıktan sonra terhis belgelerini alırken, törene katılan aileleri duygusal anlar yaşadı.


Giresun İl Jandarma Komutanlığı'nda 16 engelli vatandaş için temsili askerlik uygulaması yapıldı. Törende konuşan Giresun Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kurmay Albay Durmuş Eray Güçlüer, 1111 sayılı Askerlik Kanununu kapsamında, silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmeleri için bu uygulamanın gerçekleştirildiğini söyledi.


Engellilerin, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmaları ve bu gurur ve onuru yaşamalarından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Güçlüer, “Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek teşkil ediyorsunuz” dedi.


Güçlüer, “Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır” diye konuştu.


Törende, 16 engelli asker yemin ederken, kendilerine çeşitli hediyeler verildi. Temsili askerlik uygulamasını töreninin ardından, engelliler aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.


Temsili askerlik uygulaması törenine, Giresun Vali Vekili Cengiz Aksoy, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, davetliler, askerler ve engellilerin yakınları katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?