19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Ergün festival ateşini yaktı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası'nda bu yıl 21. kez düzenlenen "Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali"nin açılış törenine katıldı.

Gece saatlerinde Kümbet Yaylası'na gelen Bakan Ergün, Aymaç mevkiine geçerek burada festival açılış törenine iştirak etti. Festivalde konuşan Bakan Ergün, Kümbet Yaylası'nda gerçekleştirilen festivale katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Ergün, "Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali"nin, kardeşliği ve dostluğu pekiştirerek yıllarca coşkulu şekilde sürmesi temennisinde bulundu.

Bakan Ergün festival ateşini yakarken, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte davul-zurna eşliğinde horon tepti. Festivalde Bakan Ergün'e Giresun Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden Derelispor'un atkısı hediye edildi. Festivalin açılışının ardından Bakan Ergün alandan ayrılırken, geceyi Kümbet yaylasında geçireceği, sabah erken saatte de Trabzon'a hareket edeceği öğrenildi. Festival, havai fişek gösterisi ve yöresel sanatçıların konseri ile devam etti.

"Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali"nin açılış törenine AK Parti Giresun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun Valisi Mustafa Yaman, Dereli Kaymakamı Murat Özdemir, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, davetliler ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bu yıl 21.'si gerçekleştirilen "Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali", bugün gerçekleştirilecek olan etkinliklerle sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 11:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?