3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Ermenistan'a bayrak tepkisi

Giresun Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Ermenistan'da sözde soykırımın yıldönümünde Türk bayrağının çiğnenmesi ve yakılmasına tepki gösterdi.


Konsey üyesi öğrenciler, Türk bayrağına yapılan saygısızlığa, üniversitenin Gazipaşa Kampusu önünde başlayan ve Giresun Belediye Meydanı'nda sona eren bir yürüyüşle tepkilerini gösterdi. Ellerinde bayrakla yürüyen öğrencilere vatandaşlar alkışlarla destek verirken, öğrenciler yürüyüş sonrasında bir basın açıklaması yaptı.


Giresun Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İrfan Kılınçer, 24 Nisan tarihinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'da sözde soykırım nedeniyle düzenlenen törende Türk bayrağının çiğnendiği ve yakıldığını hatırlattı. Türk bayrağına yapılan saldırıyı protesto ettiklerini belirten Kılınçer, "Türk Milletine ve Türk bayrağına saygısızca davranan Ermenilere sesleniyorum. Biz bugün burada sizin bayrağınızı yakmayacağız, çiğnemeyeceğiz. Çünkü biz esir aldığı Romen Diyojen'e 'Sen benim yerimde olsan ne yapardın' diyen Alparslan'ın torunlarıyız. Çünkü biz, İstanbul'u fethettiğinde kaçmaya hazırlanan hıristiyan din liderini yanına çağırıp, "Dini yaşama ve yaşatmakta özgürsünüz" diyen Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. Çünkü biz, İzmir'e giderken önüne serilen Yunan bayrağının üzerine basmayan ve yerden kaldırtan Mustafa Kemal Atatürk'ün torunlarıyız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sahin pompacı IP: 88.254.91.xxx Tarih : 18.05.2008 21:14:45

alcaklar yalancılar kendiniz gibi kimseleri kandıramazsınız bem bir vatanaşığı olarak ölmeye hazırım..............