8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Esnafın belediyeye inşaat tepkisi

ESNAFIN BELEDİYEYE İNŞAAT TEPKİSİ

Giresun Belediyesi’nin Hal Pazarı inşaatı nedeniyle işyerlerinin önü kapanan Suat Akgün Sokağı esnafı, belediyeye tepki gösterdi. Bariyerleri Çin Seddi’ne benzeten esnaflar, ciddi iş kaybına uğradıklarını söylüyor.

Karamettin Mahallesi Suat Akgün Sokağı hal pazarı inşaatı yüzünden kapanınca sokaktaki esnaf belediyeye tepki gösterdi. Çalışmaların yavaş ilerlediğinden şikayet eden sokak üzerindeki esnaflar “Kiralarımız ve vergilerimiz aynı ama işlerimiz düştü. Belediyenin bu duruma bir önlem alıp, esnafa yardımcı olması gerekiyor. En azından yapılmakta olan çalışma hızlandırılmalı. Mevcut hızıyla inşaatın devam etmesi halinde insanlar iflas edip, çoluk çocuklarına bakamaz duruma gelecek” dedi.

Ellerindeki birikmişleri de harcayarak en fazla 1-2 ay dayanabileceklerini belirten Suat Akgün sokağının esnafı “Ondan sonra ne olur bilemiyoruz. İmkanı olanlar dükkanlarını taşır, olmayanlar ise dükkanlarını kapatırlar. Hayat bizim için tepe taklak olur. Ev kirasını ödeyemezsek ev sahibi, dükkan kirasını ödeyemezsek dükkan sahibi atar. Bu sokak üzerinde bulunan bütün esnafın hali içler acısı durumda. Çalışmalar bizi çok olumsuz etkiledi. Zaten işlerimiz yoktu, ayakta durmakta güçlük çekiyorduk. Yazın tam iş yapacağımız dönemde Çin Seddi gibi önümüzü kapattılar. Vatandaş sokağı ikiye bölen inşaat kanalı ve çekilen setler nedeniyle dükkanımızın önünden geçmiyor. İnşaatı yapan firma ile belediye arasında 450 günlük bir inşaat bitirme anlaşması yapılmış.Bizim değil 450 gün 50 gün dahi iş yapmadan ayakta durma imkanımız bulunmamaktadır.Bu konuda yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İmza kampanyası başlatarak tepkilerini sürdüren esnaflar, “Bunu ilgili yerlere ulaştıracağız. Belediyeden beklentimiz inşaatın hızlandırılması ve en azından sokağımızın bağlantısını açmasıdır” şeklinde konuştular.

ESNAFIN BELEDİYEYE İNŞAAT TEPKİSİ
ESNAFIN BELEDİYEYE İNŞAAT TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 10:57:02
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 11:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?