3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Esnaftan faiz indirimi isteği

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Salahaddin Hünü, faiz oranlarının daha da aşağılara düşmesini istediklerini belirterek, "Faiz oranının yüzde 13'ten yüzde 11'e düşürülmesine çalışıyoruz" dedi.


Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan TESKOMB Genel Başkanı Salahaddin Hünü, esnafa verilen kredi faiz oranlarının daha da aşağılara düşmesini istediklerini söyledi. Bankalarla çalışmalarının devam ettiğini belirten Hünü, "Bundan ekmek yiyorsak bu işi iyi yapmalıyız. Ancak özellikle son dönemlerde ülkemizde ne tür oyunlar oynanıyorsa esnafımız ve halkımız bunun farkındadır. Parti kapatma bu kadar kolay olmamalı. Bu hükümetin esnafa istediğini vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.


Yönetimin dert yanma yeri değil çare bulma yeri olduğunu ifade eden Hünü, "Bizim çalışmalarımız bu mantık çerçevesi içerisinde sürdürüyoruz. Bu zamana kadar öyle oldu, bundan sonra da öyle olacak. Esnaf olarak bir araya gelemezseniz yaşamanız çok güç olur. Bugün itibari ile faiz oranları yüzde 13 seviyelerinde bulunuyor. Hedefimiz çok kısa zamanda çalışmaları tamamlayarak faiz oranlarını 11'e indirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan kredi kullanan esnaf zamanında kredisini ödemelidir. Alınan krediler gereken yerlerde kullanılırsa geri ödenmelerde zorluk yaşanmaz. Ödemeleri geciktirip sıkıntıların yaşanmasını biz de istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"SICAK PARA BANKALARDA TOPLANIYOR"
Son dönemde kredi kullanan üyelerin zamanında faizlerini ödeyemediğini söyleyen Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen ayakta kalmayı başardıklarını belirtti. 2007 yılında 3 yeni kooperatif açtıklarını hatırlatan Kaya, "Aynı yıl içerisinde kapanan kooperatiflerimiz de oldu. Ancak halen ayakta durmaya devam ediyoruz" dedi.


Kredi faizlerinin düştüğünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmesini beklediklerini ifade eden Kaya, "2008 yılı zor geçecek gibi görülüyor. Kredi kartları nedeniyle sıcak para belirli yerlerde toplandı. Ayrıca hipermarketler küçük esnafı sıkıntıya soktu. Bizim bütün çalışmalarımız kooperatiflerimizin daha iyi olması içindir" ifadelerini kullandı.


Bu arada, Grand TESK Otel'de tek liste halinde yapılan Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği seçiminde Yüksel Kaya güven tazeleyerek 4 yıllığına yeniden başkan seçildi. Yapılan seçim sonunda Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Yüksel Kaya (Ordu), Hacı Eyüp Güler (Samsun), Hasan Elifoğlu (Giresun), İzzet Şahin (Ordu-Ünye), Harun Uysal (Ordu-Fatsa), Seyfettin Uygun (Ordu-Çaybaşı), Hasan Akar (Giresun-Dereli), Köksal Zıvalı'dan (Giresun-Keşap) oluştu. Denetim üyeliklerine ise Alaattin Kayyaoğlu (Giresun-Yağlıdere), Namız Evin (Ordu-Kumru), Muzaffer Aydın (Giresun-Karabulduk) seçilirken, merkez birliği temsilcileri ise Yüksel Kaya, Hacı Eyüp Güler, Köksal Zıvalı ve Hicabi Gürsoy'dan oluştu.


Listelerin belirlenmesinden sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, TESKOMB Genel Başkanı Salahittin Hünü'ye teşekkür plaketi verdi. Daha sonra sırayla Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan ve ilçe kooperatif başkanları Yüksel Kaya'ya teşekkür plaketi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?