3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'Espiye pidesini festivalle tanıtacağız'

Giresun Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Espiye Pidesi'ni 30-31 Temmuz tarihlerinde yapacakları festivallerle tanıtacaklarını söyledi.

Festivalin birinci günü 30 Temmuz'da En İyi Yöresel Konuşma-Horon Oynama Yarışması ile sanatçı Ali Gedik ile Hülya Polat'ın sahne alacağını ifade eden Başkan Karadere, ikinci günü ise Gifsad Halk Oyunları ekibi gösterisi, Espiyeli Kemençeciler Yarışması, En Hızlı Pide Yeme Yarışması, Sanatçı Hüseyin Bıçak ile Oğuz Yılmaz konserleri olacağını belirtti. Başkan Karadere, pide stantlarında da Espiye Pidesi'nin tanıtılacağını vurguladı.

Başkan Karadere, Espiye'yi tarihi, kültürel ve tabii güzellikleriyle tanıtma konusunda çabalarının devam ettiğinin altını çizerek, 2007 yılında yapılan Espiye Sempozyumu kitaplaştırıldı ve Espiye tarihine ışık tutacak bir eser oluşturuldu. Giresun ve ilçeleri ile ilgili araştırmalar kapsamında da Giresun Üniversitesi'nin köylerde yaptığı araştırmalara destek olduklarını dile getiren Başkan Karadere, ortaya çıkacak eserde ilçeyle ilgili bilgilerin de yer alacağının altını çizdi. İlçeyi ve yaylalarını tanıtma kapsamında Espiye Belediyesi öncülüğünde yapılan 11. Karaovacık Otçu Göçü ve Yayla Şenlikleri'nden de bahseden Karadere, "Şenliklerle yaylalarımızı tanıtıyoruz. Bu şenliklerde gurbetteki hemşerilerimizle Espiyeli vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. İlçemizde yaptığımız festivallerle de Espiyemiz'i ve pidemizi tanıtmayı amaçlıyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Karadere, festival açılışının 30 Temmuz Çarşamba günü saat 17:00'da Pazar yerinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 11:46:22
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 11:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?