7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Evden kaçan kızlarını bekliyorlar

EVDEN KAÇAN KIZLARINI HASRETLE BEKLİYORLAR

Giresun’un Bulancak ilçesinde Ağdere ailesi 20 aydır kayıp kızlarını arıyor.

Bulancak Lisesi 3. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Sibel Ağdere, 20 ay önce 24 Nisan 2009’da bir sabah evden kaçtı ve bir daha bulunamadı.

Hayattaysa her şeye rağmen kızının yolunu beklediğini belirten baba Muammer Ağdere “Lise 3. sınıf öğrencisiyken kızım bir sabah ortadan kayboldu. Kızımızla aramızda hiçbir sorunumuz yoktu.

Sabah işe gitmek için 7’de uyandım ve bir baktım ki evin kapısı açık, ilk önce Sibel okula giderken dalgınlığına gelmiştir diye aldırış etmedim ve işime gittim giderken de annesine 'kıza bir bak okulda nasıl durumu' diye söyledim.

Annesi okula gittiğinde arkadaşları ve öğretmenleri 'bugün okula gelmedi' demişler. Telefonla aradık ama telefonu kapalıydı. Hemen polise başvurduk ve polis bize 'aradan 24 saat geçsin öyle aramaya başlarız' dedi. Aradan 24 saat değil nerdeyse 24 ay oldu kızım hala bulunamadı. Sibel Lise 2’ye kadar çok başarılı bir öğrenciydi. Ne olduysa lise 2. sınıfta bir erkek arkadaşı olmuş. Okulun ikinci yarısında dersleri çok kötüye gitmeye başladı. İçine çok kapanık ve çok çabuk kandırılacak birisiydi. Gençliktir eğer bir cahillik yaptı da korkusundan yada utancından dönemem diye düşünmesin. her şeye rağmen kendisini bekliyoruz” dedi.

ORTADAN KAYBOLMADAN ERKEK ARKADAŞINA MESAJ ATMIŞ

Ortadan kaybolmadan erkek arkadaşının telefonuna mesaj attığını söyleyen anne Nevin Ağdere ise “ Kaybolduğu gece erkek arkadaşını telefonuna gece 03.45 sıralarında ‘’uyuyamıyorum’’, ‘’Ben Sahildeyim’’, ‘’Sen yoksan Bende Yokum’’ diye mesaj atmış. Sabah evden çıkarken yanına kendi telefonunu ve kontör olmadığı için benim telefonu da almış. Bilgisayarın başından hiç kalkmazdı ve kullandığı bilgisayar da hiçbir bulguya rastlanamadı. Öldü mü yoksa yaşıyor mu hala en ufak bir bilgi elimize ulaşmadı” diye konuştu.

Kaybolduğunda 16 yaşında olan Sibel bugün 18 yaşına bastığını söyleyen anne Nevin Ağdere şöyle devam etti:

‘’Kızım artık reşit 18’ine bastı ve belki evlenmiştir diye nüfus dairesine baktık böyle bir başvurusu yok. Evlenmek için kaçtı bile desek böyle bir şey olmamış. Kızım kaybolmadan bir ay önce bir numaradan tehdit telefonları alıyordu. Telefon eden 'Kavga senin yüzünden oldu hesabını vereceksin, senin başın yanacak' diye tehdit edilmişti. Polise bu numaraları verdik ama polis bu numaralardan gelen tehdit içerikli mesajları kayıp olayı, önemli bir konu olmadığı için inceleyemeyiz' dedi. Biz kızımızın kötü yola düşmesinden endişe ediyoruz. Çektiğimiz bu acıların bir an önce bitmesini bekliyoruz. Kızım yeter ki gelsin bizi bu acıdan kurtarsın, evlenmişse bile çeyizini de yapacağım. Kızımı bağrıma basacağım Yaşamıyorsa bile biri bana kızın öldü desin beklemekten biz gün geçtikce mahvoluyoruz Sibel’in acısı bizi çökertti.’’

EVDEN KAÇAN KIZLARINI HASRETLE BEKLİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 14:30:04
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 14:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?