2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Eyleme tam destek

GİRESUN'DA BAZ İSTASYONU TEPKİSİNE BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK

Giresun'un Kavaklar Mahallesi'ne baz istasyonu kurulmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlara Belediye Başkanı Kerim Aksu da destek verdi.

Kavaklar Mahallesi'ne montajı yapılan 75 metre yüksekliğindeki geniş kapsamlı baz istasyonuna semt sakinleri tepki gösterdi. Belediye Başkanı Kerim Aksu da vatandaşlara destek verdi. Eylem yapan vatandaşların yanına gelen Başkan Aksu; ''Buradaki yapının uygun olmayacağına dair encümen kararı aldık. Buna rağmen yapı devam etti. Bunun sonucunda da yine encümen tarafından şirkete cezai işlem uygulandı. Ruhsatı olmayan bir yapının yapımına asla izin vermeyiz'' dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Mahalleli istemiyor, biz de yapımcı firmaya dava açtık. Dava sürecini bekliyoruz. Kısa sürede sonuçlanarak mahkemenin yıkım yönünde karar vereceğini tahmin ediyoruz. Karar kesinleştiğinde, yıkım gerçekleşecektir. Yasal süreç devam ediyor. Belediye olarak yasalar dahilinde üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız. Yapıyı yıkmadığımıza yönelik şikayetler var. Ancak mahkeme kararı alınmadan yıkma şansımız yok. Doğacak sonuçlarda biz suçlu duruma düşeriz. Yasal süreci takip

etmekteyiz. Mahalle halkıyla beraberiz. Sorunlarıyla ilgiliyiz. Mahalle halkı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Merkez Kavaklar Mahallesi Muhtarı Hasan Akın, mahalleli olarak sağlık sorunları yaşamak istemediklerini ifade ederek, ''Radyasyonun insan sağlığı açısından sakıncalı olduğunu biliyoruz. Bizler çocuklarımızın radyasyona maruz kalmadan, daha sağlıklı yetişmesini istiyoruz. Kanun çerçevesinde hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Kanuna saygılıyız ve yıkım kararı alınmasını istiyoruz" dedi.

Mahalle halkının avukatı Erol Günaydın, halkın bu durumdan çok ciddi şekilde rahatsız olduklarını, konu ile ilgili hukuk sürecinin başladığını, yasaların vatandaş lehine karar vereceği umudu içinde olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 19:30:04
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 23:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?