1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Facia ucuz atlatıldı

Giresun'un Görele ilçesinde, bir evin çatısına dağdan kopan yaklaşık 100 tonluk kaya düşerken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Yeşildere köyü Mandaloğlu Mahallesinde Ahmet Mandal'a (61) ait ahşap evin çatısına kaya parçası düştü. Evin mutfağındaki buzdolabının üzerine düşen kaya hasara neden oldu.

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadığı gözlenen 7 çocuk babası Ahmet Mandal, çocuklarının evli ve gurbette olduğunu evde eşi Hatice Mandal'la (56) birlikte yaşadıklarını söyledi.

Evlerinin önünde tarlada çalıştıklarını, büyük bir gürültüyle evlerinin üzerine düşen kayanın evlerinde hasar oluşturduğunu ifade eden Ahmet Mandal, şöyle konuştu: "20 dakika önce taşın düştüğü yerde yemek yerken tekrar çalışmak için tarlaya indik çalışırken büyük bir gürültüyle korku ve panik içinde eve koştuk döndüğümüzde mutfak kapısını açtığımda karşımda kocaman bir kaya parçası gördüm. Evin çatısını delerek buzdolabına çarpan kaya parçası yaşadığım korkuyu bir kat daha artırdı. Şükürler olsun ki diğer odalara zarar vermedi"

Pazar günü yaşanan olayda kayanın Ahmet Mandal'a ait evin üzerine düştüğünü anlatan köy muhtarı Emin Can, şunları söyledi:

"Olaydan 20 dakika önce tarlada çalışırken eşi Hatice ile birlikte eve gelen Ahmet Mandal evin içine kaya düştüğünü görmüş. Kaya düşmeden önce yemek yediklerini sonra tarlaya çalışmaya gittiklerini bildirdi. Olay anında evde olmadıkları için mutlak ölümden kurtuldular. Pazar günü olmasına rağmen Kaymakam Aykut Pekmez, tüm imkanını kullanarak ilgili birimleri harekete geçirerek gerekenin yapılmasını sağladı. Pazartesi günü gelen Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırma sonucu Ahmet Mandal'ın evinde duramayacağını ve bu bölgede dikkatli olunmasını, her an ikinci bir kaya kütlesinin kopacağını söyledi."

Mağdur olan bu vatandaşların geçici olarak gurbette olan komşularının evinde durduğunu anlatan Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "evinde duruyor ama gurbetçilerin köye dönme zamanı geldi. Evin sahipleri gelince bu vatandaşımıza kalabilecek bir yer bulmak için yetkililerden yardım bekliyoruz. Ben köyüm adına başta Kaymakam Aykut Pekmez'e Çavuşlu Jandarma Karakolu personeline ve Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 16:18:33
Güncelleme :21 Nisan 2012 Cumartesi 18:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?