8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Fidye almadan bırakmadılar

FİDYE ALMADAN BIRAKMADILAR

Giresun’dan 2008 yılında işçi olarak gittikleri Abhazya’da rehin tutulan dört kişi ailelerine kavuştu.

Rehin tutulan işçilerin ailelerinden istenilen 6 bin 500 dolarlık fidyenin ödenmesinin ardından Abhazya’dan serbest bırakılanlardan birisi olan Hakan Bekdemir, yaşadıklarının ardından geri döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Giresun’da ikamet eden ailesinin istenilen fidyeyi ödemesine rağmen günler sonra serbest kaldığını ve yaklaşık iki yıldır ücretsiz çalıştırıldığını ileri süren Bekdemir, “Askerliği yapıp geldikten sonra işçi arayan bir firmayla ‘Gürcistan’a gidiyoruz’ diye götürüldük. Çalışmaya başladığımızdan iki ay sonrada maaş vermemeye başladılar ve geri dönmek istediğimizde asıl gittiğimiz ülkenin Gürcistan değil Abhazya olduğunu ve buraya da kaçak yollarla sokulduğumuzu öğrendik. Ne olduysa bundan sonra oldu. Uzun süre haberleşmemiz ve bulunduğumuz yerden dışarı çıkmamız engellendi. Aylar sonra ise geri dönmemiz için ailelerimizden 10 bin dolar para istendi. Ailelerimizin bu parayı bulması da kolay olmadı. Zaten ailemizin parası olsaydı bizim oralarda ne işimiz olurdu. Daha sonra benimle beraber bulunan Mehmet Ata, Aytekin Ucuz ve Osman Turan’ın aileleri 6 bin 500’er dolar gönderdi. Fakat buna rağmen bizi günlerce çalıştırdıktan sonra serbest bıraktılar” dedi.

Ailesine tekrar kavuştuğu için mutlu olduğunu da kaydeden Hakan Bektemir, “Artık geri dönme hayallerimiz bitmek üzereyken, mutlu haberi aldık. Bizler iş vaadi ile kandırıldık fakat bizim yaşadıklarımız başka arkadaşlara ders olsun” diye konuştu.

Yıllar sonra oğluna yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne Nimet Bekdemir ise, “Paranın pulun önemi yok. Oğlumuza yeniden kavuştuğum için mutluyum.Yaşadığım endişeler artık unutulur” şeklinde konuştu.

FİDYE ALMADAN BIRAKMADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:28:03
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 19:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?