3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Fındığa 'gazete ilanlı' satış

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özr Akbaşlı, bir yerel gazeteye verdiği ilanla 2007 ürünü 92 çuval fındığını kilosu 6 YTL'den satışa çıkardı.

Fındıkla ilgili çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlar, fındığın önemli miktarının pazara indiği ve fiyatının oluştuğu sıcak aylar olarak bilinen eylül ve ekim aylarında, üreticileri fındığı pazara ihtiyacı kadar indirmesi konusunda
uyarıyor.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, serbest piyasada fındık fiyatlarının üretici lehine oluşması amacıyla geçmiş yıllarda üreticiye mektup gönderdiklerini ve el ilanları dağıttıklarını anımsattı.

Akbaşlı, bu yıl ise şahsi bir çalışma içine girerek, bir yerel gazeteye verdiği ilanla 2007 ürünü 92 çuval fındığının kilogramına 6 YTL'den satışa çıkardığını söyledi.

Yaptığı uygulamaya üreticilerin olumlu tepki verdiğini, çok sayıda üreticinin ilk günde kendisini arayarak bilgiler aldığını anlatan Akbaşlı, ''Böyle bir yöntem uygulayarak, üreticinin fındığını pazara indirmeden satabileceğini göstermek ve ayrıca üreticinin yeni ürün için kafasındaki 6-7 YTL dolayında olan psikolojik fiyatın oluşmasına katkı sağlamak istedim'' dedi.

Akbaşlı, son günlerde serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselişe geçerek Fiskobirlik ile TMO'nun uyguladığı alım fiyatına yaklaştığını vurgulayarak, şunları söyledi:

''Fiskobirlik ile TMO 5 YTL dolayında alım fiyatı uyguluyor. Geçtiğimiz günlerde Giresun kalite fındık serbest piyasada net 4,90 YTL'den işlem gördü. Ramazan Bayramının ardından serbest piyasada fındık fiyatlarının 5 YTL'nin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Fındıkta doğru işler yapmaya, ürünün gerçek değerinden işlem görmesine ve bundan hem üreticinin hem de ülkenin kazanmasına gayret ediyoruz. Gazete ilanı ile fındık satmak istemedeki amaç da budur. Bir kaç ciddi alıcı vadeli satılması halinde ürünü alacağını söyledi. Ben buna hazırım. Açıkladığım fiyat üzerinden fındığımı kısa sürede satacağıma inanıyorum.''

Akbaşlı, bu konuda üreticinin bilinçli hareket etmesi ve ürününü ihtiyacı kadar pazara getirmesi halinde her zaman yüzünün güleceğini ve böylece Türk fındığının hak ettiği değerden işlem göreceğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:02:49
Güncelleme :5 Ekim 2007 Cuma 18:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?