3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Fındık bedelleri esnafı rahatlatacak

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, 2008 ürünü fındık alım bedellerinin ödenmesiyle Giresun esnaf ve sanatkarının biraz olsun rahat nefes alacağını söyledi.

TMO'nun uzun süredir ürün alım bedellerinin ödenmemesi nedeniyle Giresun ekonomisinin olumsuz yönde etkilendiğini, dolayısıyla da esnaf ve sanatkarların mağduriyet yaşadığını belirten Kara, bu mağduriyetin giderilmesi için birlik olarak TMO ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Kara, yapılan görüşmelerde TMO ve bakanlık yetkililerinin fındık alım bedellerinin 14 Kasım Cuma gününden itibaren ödenmesine başlanacağının kendilerine ilettiklerini ifade etti.


TMO'nun ürün bedellerini ödemeye başlamasının Giresun ekonomisine büyük bir doping olacağını vurgulayan Kara, “Küresel mali kriz Giresun esnaf ve sanatkarına büyük darbe vurdu. Bir de buna, Giresun ekonomisinin fındığa bağlı olması nedeniyle TMO'nun ürün bedellerini ödememesi eklendi. Tüm bu etkenler esnaf ve sanatkarımızın belini iyice büktü.

TMO ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, ofisin 14 Kasım'dan itibaren tekrar ödeme yapmaya başlayacağı tarafımıza iletildi. Ödemelerin yapılacak olmasında büyük etkimiz oldu. Zor günler geçiren esnaf ve sanatkarımız için ödemelerin yapılacak olması ümit olmuştur. Piyasaya girecek olan sıcak kaynak, esnaf ve sanatkarımızın biraz olsun rahat nefes almasını sağlayacaktır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?