3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Fındık Entegre Destekleme Programı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Abdullah Atlamaz, 'Ülkesel Fındık Entegre Destekleme Programı'nın Türkiye'nin fındıkta söz sahibi olmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Giresun Ticaret Borsası (GTB) toplantı salonunda gerçekleştirilen "Ülkesel Fındık Entegre Destekleme Programı' toplantısında konuşan Atlamaz, fındık hakkında Türkiye'de geçmişte çok ciddi anlamda araştırmalar yapılmadığını ve bu yönde de yayınların bulunmadığına dikkat çekerek bunun büyük eksiklik olduğunu kaydetti.

Fındığın Türkiye ekonomisi için de önemli bir yerinin bulunduğuna dikkat çeken Atlamaz, fındık bölgelerinde 400 bin aile, yaklaşık 2 milyon insanın doğrudan, yine yüzbinlerce insanın da dolaylı yolla fındıkla geçimlerini sağladıklarını dile getirdi.

Ülkesel Fındık Entegre Destekleme Programı'nın Türkiye'nin fındıkta söz sahibi olmasında önemli bir rol oynayacağını dile getiren Atlamaz, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 1007 Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projeleri'ni Destekleme Programı'na sunmak üzere 'Ülkesel Fındık Entegre Ürün Yönetimi' projesi hazırlamaktayız. Proje dahilinde, fındığın sorunları ve çözüm yollarına yönelik sorunlar belirlenerek, kamu, özel sektör ve üniversitelerle işbirliği içerisinde projeler hazırlama çalışmaları yapılacaktır. Daha önce projenin hazırlanması evresinde ilgili bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda proje dahilinde konu başlıklarını ham şekilde belirlemiştik. Şimdi yapacağımız toplantıda da çalışmalarımızı ilerleteceğiz" dedi.

3 gün sürecek olan toplantıya, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları, TÜBİTAK, Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü, Fındık Aaraştırma Ennsititüsü'nden uzmanları ile 19 Mayıs, Ordu ve Selçuk Üniversiteleri'nden öğretim üyeleri katılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 15:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?