3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Fındık için sigorta uyarısı

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, fındık üreticilerinin don sigortalarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.


Akbaşlı, yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde son yılların en soğuk günlerinin yaşandığını hatırlattı. Meteoroloji yetkililerinin havaların daha da soğuyacağını ve Şubat ayında da yörede Sibirya soğuklarının etkisinde olacağı uyarısının yapıldığını anımsatan Akbaşlı, aşırı soğuk nedeniyle oluşabilecek donun 2004 ve 2007 ürünlerinde olduğu gibi 2008 fındığına da zarar verebileceği uyarısında bulundu.


Fındık üreticilerinin don sigortalarını yaptırmaları gerektiği uyarısında bulunan Akbaşlı, şöyle konuştu: "Bahçelerde 2008 ürünü fındığının doğum süreci başladı. Doğum başlangıcı olan püseneklere bakıldığında 2008 ürünü rekoltesinin iyi olacağı görülüyor. Ancak, son yıllarda üreticinin kabusu haline gelen don, bu yılda da fındığı tehdit etmektedir. Meteoroloji yetkililerinin soğukların süreceği açıklamaları, don endişemizi artırmaktadır. Fındık üreticilerimiz ürünlerini dona karşı sigortalayarak koruma altına alabilirler. Üreticiler, bahçelerini sigorta yaptırarak oluşabilecek don zararında mağdur olmamış olacaklar."


Özer Akbaşlı, bir sepet fındık geliri ile bir ton fındığın sigorta altına alınabileceğini belirterek fındık üreticilerinin 29 Şubat tarihine kadar bahçelerini sigorta yapabileceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?