19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Fındık kaderine terkedilmesin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, fındık üreticilerinin tüccarların insafına terk edilmemesi için mutlaka ya TMO'nun, ya da FİSKOBİRLİK'in devlet tarafından piyasaya sokulması gerektiğini söyledi.


Karaibrahim, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümeti tarafından 2009 ürünü fındık rekoltesinin düşük gerçekleşeceği tahminleri nedeniyle TMO'yu piyasadan çekeceği ve piyasayı, serbest piyasaya bırakmak için çalışmalar yürüttüğünü iddia etti. Devletin elini fındık piyasasından çekilmesi durumunda, 2009 ürünü fındığında büyük sorunlara yaşanabileceğini kaydeden Karaibrahim, bunun endişesini yaşadıklarını belirtti.


Fındık üreticilerinin tüccarların insafına terk edilmemesi için mutlaka ya TMO'nun, ya da FİSKOBİRLİK'in devlet tarafından piyasaya sokulması gerektiğini kaydeden Karaibrahim," Fındıkta devletin eli olmazsa olmazdır. Çünkü bu gereklidir. Serbest piyasa dengesi, bu sistemle fındıkta olması mümkün değildir. Devlet elini fındıktan asla çekmemelidir.Yine yeni mahsül üründe TMO ve ya bizim istediğimiz FİSKOBİRLİK piyasada kalmalıdır" dedi.


Son yıllarda fındıkta yaşanan sorunların, yeni mahsl döneminde de sürmesi halinde fındık üreticisinin büyük mağduriyetler yaşayabileceklerine dikkat çeken Karaibrahim," Son yıllarda fındıkta yaşanan sorunlar, göçü hızlandırdı. Giresun'un 5 olan milletvekili sayısı, 4'e inmiş durumda. Fındıkta yaşanan sorunların bu yıl da sürmesi halinde, bölgede yaşanan göç daha da hızlanacaktır" diye konuştu.
Karaibrahim, sivil toplum örgütleri ve üreticileri fındığa sahip çıkmaları hususunda uyarıda bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?