1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Fındık para etmiyor

Karadeniz’in önemli geçim kaynaklarından olan fındığın bir kilogramı ile bir kilogram balık alınamıyor.

1 Eylül'de tartışmalı şekilde başlayan balık sezonuyla bir anda balıkçıların tezgahını dolduran balık çeşitlerinden kilosu çinakopun 12, mezgidin 8, barbunun 7, istavritin 5 palamudun ise ortalama 8 TL’den satılırken, bir kilogram fındığın fiyatı ise 4.30 kuruştan işlem görüyor.

Fındığın bir kilogram balık alabilecek kadar para etmez hale getirildiğinden yakınan vatandaşlar, fındığın giderinin balıktan daha fazla olmasına rağmen bir kilogram balık alabilecek kadar para etmemesinin vahim bir durum olduğundan yakındı.

Giresun’da 'Balıkçı Çakır' olarak bilinen Seyfettin Gülmez ise “Her gün balık fiyatları da fındık fiyatı gibi değişmektedir. Bol çıktığında ucuz, az çıktığında ise pahalı oluyor. Ancak bugün fiyatlarımız düne göre daha ucuz olmasına rağmen Palamutun tanesi 2 ila 4 TL arasında değişiyor, kilosu ise ortalama 8 TL’ye geliyor. Diğer balık çeşitlerimizden ise Çinekop, 12,Mezgit 8, İstavrit 5, barbun ise 7 TL’den satılmakta. Bugünkü şartlara göre fındık üreticisi bir kilogram fındığa bir palamut alabilir ama kilo hesabına göre ise alması zor görünüyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 18:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?