29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Fındık pazara inmeyince fiyat arttı

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, 2009 ürünü fındık mahsülünün serbest piyasadaki fiyat artışının süreceğini umut ettiklerini söyledi.

Akbaşlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 ürünü fındığının serbest piyasada 4,4 lira ila 4,5 lira arasında fiyattan satıldığını belirtti. Serbest piyasada fındık fiyatının yükselişinin, üreticinin bilinçli hareket ederek pazara az miktarda ürün indirmesinden kaynaklandığını vurgulayan Akbaşlı,"1 Eylül tarihinde fındık fiyatı serbest piyasada 3,5 lira idi. Aradan geçen 14 gün içerisinde fiyat bir liraya yakın oranda artış gösterdi. Bunun tek nedeni de, rekoltenin azlığından dolayı üreticinin fındığın para edeceğini görmesi ve bilinçli bir şekilde pazara ürününü getirmemesidir" dedi.

2009 ürünü fındık mahsülünün serbest piyasadaki fiyat artışının süreceğini umut ettiklerini ifade eden Akbaşlı, şöyle konuştu: "Fındık fiyatları 2 hafta gibi kısa zamanda bir lira arttı. N'oldu da bu zaman içerisinde fiyatlar hızla artış gösterdi. Burdan şunu anlıyoruz. Birilerinin fındığa çok ihtiyacı var. Öyle olmasa fiyatlar bir lira artmazdı. Üretici de bu durumu iyi gördü ve analiz etti. Fındığının para edeceğini anladı ve ürününü ona göre pazara indirmiyor. Fiyatların daha da artacağını umut ediyoruz. Çünkü tüccar ve ihracatcının fındığa ihtiyacı var. Onun için serbest piyasaya fındık çekebilmek için fiyatı artıracaklar. Üretici de direnmelidir. Bunu başarabilirse kazanan kendisi olacaktır."

Akbaşlı, fındık fiyatının böyle hızla artmaya devam etmedi durumunda, birkaç gün içerisinde 5 liranın üzerine çıkacağını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 09:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?