3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Fındık rekoltesi endişelendiriyor

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, TMO depolarındaki stoklar ve 2008 ürünü fındık rekoltesinin yüksek olacağı beklentisinin üreticilerde yeni mahsül fındık fiyatlarının düşük gerçekleşeceği endişesine neden olmaya başladığını belirtti.


Yaşar, yaptığı açıklamada, 2008 ürünü fındık rekoltesinin 700 bin ton olarak gerçekleşeceğinin beklendiğini hatırlattı. TMO'nun depolarında 300 bin tonu aşkın fındık bulunduğunu beliten Yaşar, 2008 rekoltesi ve TMO'nun stoklarındaki fındıkların yeni mahsül piyasasında başta piyasa fiyatları olmak üzere büyük sorunların yaşanmasına neden olacağını kaydetti.


2008 rekoltesinin yüksek olması ve TMO depolarındaki fındıklar nedeniyle, yeni mahsül öncesi üreticiyi fiyat endişesinin sardığını vurgulayan Yaşar,"Fındık da beklenen yüksek rekolte ve TMO'nin stoklarındaki fındıklar üreticiler arasında düşük fiyat endişesine, ihracatçılarda da düşük fiyat beklentisine yol açıyor. FİSKOBİRLİK'in piyasadan çekilmesinden sonra TMO ile yola devam eden AK Parti Hükümeti'nden de 2008 yılı ürün alımlarına ilişkin bir açıklama gelmiyor. Yerel seçimler öncesinde AK Parti hükümetinden beklentisi olan fındık üreticileri düşük açıklanan çay alım fiyatlarından sonra fındığında düşük fiyattan alınacağı karamsarlığına düşürmüştür" dedi.
Yaşar, TMO'nun stoklarındaki fındığın biran önce mutlaka yağlığa ayrılması gerektiğini, FİSKOBİRLİK'in aktif hale getirilmesi önerisinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 20:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selami çelebi gazeteci yazar IP: 81.214.72.xxx Tarih : 21.05.2008 12:16:00

kutsi bey gayet haklı..tmo eldeki fındığı satabilmek için bir strateji belirlemeli.bu belli olmadan yeni ürün rekolte açıklamaları üreticinin aleyhine olur.tmo vakit geçirmeden elindeki fındığı satmalı pazarlamalı ve bu yükten kurtulmalı.eski satılmadan yeniye pencere açmak gerçekten çok riskli.acele edilmeli.bak yeni ürün zamanı geldi.