3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

FINDIK SEN'den fındık önerisi

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, fındık ürünün kuraklıkta da Tarım Sigortası kapsamına alınması gerektiğini belirtti.


Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Şubat tarihine kadar fındık ürünün Tarım Sigortası'nın yaptırılabileceğini hatırlattı. 2007 yılında fındık üreticileri için bazı olumsuzlukların yaşandığını savunan Yaşar, 2008 yılında aynı sorunların tekrarlanmamasını ümit ettiklerini vurguladı.


Fındık ürünün kuraklıkta da Tarım Sigortası kapsamına alınması gerektiğini kaydeden Yaşar, "Yeryüzünde yaygın olarak uygulanan endüstriyel tarım sonrasında oluşan ekolojik dengesizlikler, çevre tahribatları, olumsuz iklim koşulları, tarım topraklarının amaç dışı kullanılması, küresel ısınma ve kuraklık dünyayı ve ülkemizi önemli ölçüde tehdit eder hale gelmiştir. Bu sebeplerden dolayı kuraklık malesef ülkemiz tarımını en olumsuz etkileyecek tabi afet olacaktır. Fındık ürününün don afetinde olduğu gibi kuraklıkta da Tarım Sigortası kapsamına mutlaka alınması gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?