29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Fındık üreticileri birleşmeli

FİSKOBİRLİK'in eski günlerine dönmesi için fındık üreticilerini birlikte hareket etmeye çağıran CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, aksi takdirde FİSKOBİRLİK'in geleceğinin iç açıcı olmayacağını iddia etti.


Karaibrahim, Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası'nın (TEZ-KOOP-İŞ) Giresun Şubesi'nin 8. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, FİSKOBİRLİK'in mali açıdan her geçen gün daha da kötüye gittiğini ileri sürdü. Birliğin ürün alımlarından doğan borçların ardından, çalışanlarına da aylardır maaş ödeyemez duruma geldiğine dikkat çeken Karaibrahim, bu durumun FİSKOBİRLİK'in geleceği açısından endişe verici olduğunu ifade etti.
FİSKOBİRLİK'in geleceğinin, fındık üreticilerinin elinde olduğunu vurgulayan Karaibrahim, “FİSKOBİRLİK tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor. Her geçen gün daha da batağa sürükleniyor. Birliğin içinde bulunduğu durumdan ancak fındık üreticilerinin sayesinde kurtulabilir. Üretici, kendi kurumuna çıkmalıdır. Çünkü FİSKOBİRLİK yönetiminin çıkış yolları yok. Sadece iktidarın kapısında bekliyorlar. Eğer sahip çıkılmaz ise birliğin içinde bulunduğu durum daha da kötüleşecektir. Çünkü ilerisi hiç de iyi görünmemektedir” diye konuştu.


TEZ-KOOP-İŞ Genel Başkanı Gürsel Doğru ise sendika üyelerinin yaklaşık 4 aydır ücretlerini alamadıklarını dile getirirken, FİSKOBİRLİK yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamadıklarını söyledi.


FİSKOBİRLİK'in mali krizden kurtulmasını temenni ettiklerini belirten Doğru, “FİSKOBİRLİK sendikamızın kuruluşuna neden olmuştur. Bu nedenle sendikamız açısından büyük öneme sahiptir. Biz, birliğin yeniden üretebilen, ürettiğini satabilen, burada çalıştırdığı insanın ve üreticinin ürününün karşılığını almasını sağlayan bir kurum haline dönüştürülmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?