7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Fındık üreticilerine çağrı!

FINDIK ÜRETİCİLERİNE “FINDIK BAHÇELERİNİZİ SİGORTALATIN” ÇAĞRISI

Tarım Sigortaları Havuzu (Tarsim) Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, üreticilere doğal afetlerden dolayı oluşabilecek zarara karşı, fındık bahçelerini sigortalatma çağrısında bulundu.

Yaşaroğlu, Giresun’un Görele ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda düzenlediği seminerde köy ve mahalle muhtarlarına tarım sigortaları konusunda seminer verdi. Tarım sigortalarının işlevinin diğer sigortalarla aynı olduğunu kaydeden Yaşaroğlu, her yıl mart ayının 15'ine kadar sigorta poliçelerinin düzenlemesi gerektiğine dikkat çekti. Sigortadan yararlanmak isteyen üreticilerin bahçelerindeki fındık ocağı sayısını ve zararlarını abartmadan kendilerine bildirmelerinin önemine işaret eden Yaşaroğlu, "Üreticilerin bildirimlerinin ardından eksper gönderiyoruz. Zaten zarar abartılmışsa orada meydana çıkıyor" dedi.

Tarım sigortası kapsamında fındığa verilen teminatların dolu, yangın, fırtına, hortum, heyelan, deprem, sel ve su baskını olarak sıralayan Yaşaroğlu, kendilerinin üreticiyi düşünen devlet destekli kurum olduklarının altını çizdi.

Seminere, İlçe Tarım Müdürü Fulya Akkoyunlu, Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

FINDIK ÜRETİCİLERİNE “FINDIK BAHÇELERİNİZİ SİGORTALATIN” ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 12:08:01
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?