3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Fındıkta hasat dönemleri belirlendi

Giresun'da, 2006 ürünü fındık hasatlarının sahil kesiminde 12 Ağustos, orta kesimde 16 Ağustos, yüksek kesimde ise 20 Ağustos tarihinden itibaren başlanılması kararı alındı. 

Giresun Vali Yardımcısı Fikret Deniz başkanlığında valilik toplantı salonunda 2006 ürünü fındık hasadının başlama ve pazara indirilmesi tarihlerinin belirlenmesi amacıyla Tarım İl Müdürlüğü, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, DTS Denetmeni Grup Başkanlığı, FİSKOBİRLİK, Karadeniz Fındık ve Mahsulleri İhracatçıları Birliği, Giresun Ziraat Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun Ticaret Borsası temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Giresun ve yöresinde nem oranları ve bilimsel çalışmalar göz önünde bulundurularak 2006 ürünü fındık hasatları başlama tarihlerinin belirlendiğini söyledi. 

Deniz, belirledikleri tarihlere göre hasat dönemlerinin sahil kesiminde 12 Ağustos, orta kesimde 16 Ağustos, yüksek kesimde 20 Ağustos'tan itibaren başlayacağını, 2006 ürünü fındıkların pazara ise 19 Ağustos'tan itibaren indirilebileceğini dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 13:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?