3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'Fındıkta mutlu sona doğru yol alınıyor'

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile imzaladıkları mutabakatın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın FİSKOBİRLİK'i ziyareti ile perçinlendiğini, fındıkta mutlu sona doğru yol alındığını söyledi.

Pamuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe ve TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ve diğer ilgililerin FİSKOBİRLİK'i ziyaret ederek, birliğin yaşadığını sorunlar hakkında bilgiler aldığını anımsattı.

Burada Başbakan Erdoğan'ın fındık ve FİSKOBİRLİK konusunda önemli açıklamalar yaptığını belirten Pamuk, ''TMO ile imzaladığımız mutabakat, Başbakan Erdoğan'ın FİSKOBİRLİK'i ziyareti ile perçinlendi. Fındıkta mutlu sona doğru yol alınıyor''dedi. Pamuk, bundan bir süre önce TMO ile fındık piyasasında yaşanan spekülatif hareketlerin önlenmesi, üreticinin menfaatlerinin korunması, fiyat istikrarının sağlanarak ihracata olumlu yansıması için bir mutabakat imzaladığını hatırlatarak, şunları söyledi:

''Bu mutabakatın ardından TMO bize bir miktar kaynak sağlanmasına aracı oldu. Üreticiye olan 2005 ürünü borcumuzun bir miktarını daha ödedik ve böylece 2005 ürününden üreticiye 30 milyon YTL borcumuz kaldı. TMO yetkilileriyle gerek kaynak, gerekse de diğer konularda görüşmelerimiz yoğun bir şekilde sürüyor. TMO, 2006 ürününden olan 150 milyon YTL borcun ödenmesi ve 2007 ürünü fındık alımı için gerekli kaynağı bize sağlayacaktır. Biz de TMO'ya depo, teknik eleman ve alt yapı yardımında bulunacağız. Ağustos ayının ilk haftasında başlayacak yeni ürün fındık hasadına kadar 2005 ürünü borcun tamamını, 3 eşit taksitle ödemesi planlanan 2006 ürünü borcunun birinci taksitini ödemeyi hedefliyoruz.''

2007 ÜRÜNÜ FINDIK ALIM FİYATININ AÇIKLANMASI

Ülkenin 22 Temmuz milletvekilliği seçimine odaklandığını, bunun için 2007 ürünü fındık alım fiyatının 15 Temmuz'dan önce açıklamasından yarar olduğunu ifade Pamuk, şöyle dedi: ''Çünkü seçimden sonra gündemi uzun süre bunun sonucu teşkil edecektir. Bu konuda TM0 yetkililerine düşüncemizi aktardık. Türk fındığının ve üreticisinin menfaati için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Üreticinin 2005 ve 2006 ürünü fındıkta yaşadığı sorunu 2007 ürününde yaşamasını istemiyoruz. Üreticiye 2005-2006 ürünü borcumuzu ödemeyi, 2007 ürününde olumlu bir sezon yaşatmayı ve yeniden ayağa kalkmayı hedefliyoruz. Bunu başaracağımıza inancımız tamdır.''

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 17:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?