3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

FİSKOBİRLİK fındık alımına başladı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarafından Giresun'da 2008 ürünü fındık alımlarına başlanıldı.


FİSKOBİRLİK Giresun Merkez Kooperatifi Başkanı Murat Kumaş, alımlarla ilgili yaptığı açıklamada, Giresun'da birlik iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT) A.Ş.'de 2008 ürünü fındık alımlarına başladıklarını söyledi. FİSKOBİRLİK'in iki yıl aradan sonra tekrar fındık alımına başlayarak asli görevini yerine getirmeye başladığını ifade eden Kumaş, bundan büyük mutluluk duyduklarını anlattı.


FİSKOBİRLİK ortaklarının birliğe sahip çıkmalarını isteyen Kumaş, şöyle konuştu: "FİSKOBİRLİK asli görevine gecikmeli de olsa başladı. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. FİSKOBİRLİK olarak ortaklarımızdan destek bekliyoruz. En azından 100-200 kilogram da olsa fındık getirmelerini istiyoruz. FİSKOBİRLİK çünkü fındığın sigortasıdır. Bu kurumun ayakta kalması üreticinin lehinedir. Bu nedenle FİSKOBİRLİK'e sahip çıkmalıdırlar."


Kumaş, 23 Ekim Perşembe gününden itibaren Giresun'da fındık teslim etmek isteyenlere randevu vermeye başladıklarını ve yoğun bir ilgi olduğunu dile getirerek "İnşallah bu yoğun ilgi azalmaz ve her geçen gün daha da artar" diye konuştu.
Giresun'da FİSKOBİRLİK'e fındığını veren Halil Cavalıoğlu isimli üretici ise birliğe bir ton fındık teslim ettiğini söyledi. FİSKOBİRLİK'in kendi kurumları olduğunu ve destek vermek adına ürününü FİSKOBİRLİK'e verdiğini anlatan Cavalıoğlu, şöyle konuştu: "Ürünümü FİSKOBİRLİK'e vermek için bekledim. Bugün de alımlara başlayacağını açıklayınca hemen getirdim. FİSKOBİRLİK'e sahip çıkma adına buradayım. Bu kurum bizim. FİSKOBİRLİK'e destek için fındığımı verdim."


FİSKOBİRLİK eski genel müdürlerinden Mehmet Başer de birliğe fındık teslimi sırasında yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in fındığın subabı olduğunu söyledi. Birliğe destek amaçlı ürün getirdiğini dile getiren Başer, şöyle konuştu: "Ben birliğe sadece destek olmak için 150 kilogram fındık teslim ettim. FİSKOBİRLİK'e benim gibi tüm ortaklar destek vermeli. Gerekirse de bağış olarak da fındıklarımızı birliğe vermeliyiz. Biz destek olursak bu kurum ayakta kalır."


Bugün FİSKOBİRLİK'e 22 üreticinin yaklaşık 23 ton fındık teslim edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?