19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

FİSKOBİRLİK önünde arbede

FINDIK SEN, Tüm Köy Sen ve Halkevleri Giresun Şubesi'nden oluşan sivil toplum örgütlerince düzenlenen kampanya sonrası toplanan 100 imzanın FİSKOBİRLİK'e verilişi sırasında, üreticiler ile polis arasında arbede yaşandı.


Bugün sabah saatlerinde üç sivil toplum örgütlerinin üyeleri ile bir grup fındık üreticisi yaklaşık 50 kişilik grup FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü binası önünde toplandı.

FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü önünde polis tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken, genel müdürlük binasına sadece 5 kişinin girişine izin verildi. Bu duruma tepki gösteren, bir üretici kendisinin de gireceğini belirterek, binaya girmeye çalıştı. Bu sırada üretici ile polis arasında arbede çıktı. Bazı grup üyelerinin de destek vermesi
üzerine, polis ile üreticiler arasında arbede yaşandı. Arbede büyümeden polisin sağduyusuyla ona erdi.


Sivil toplum örgütleri temsilcileri FİSKOBİRLİK Genel Müdür Müşaviri Mustafa Öztürk ve Koopetifler Müdürü Nadir Şimşek ile görüşerek, topladıkları imzaları teslim ettiler.
Halkevleri Giresun Şubesi Başkanı Sedat Bora, sivil toplum örgütleri adına yaptığı açıklamada, Giresun, Bulancak ilçesi ve Ordu'da, üreticinin mağduriyetini FİSKOBİRLİK yetkililerine iletmek adına imza kampanyası düzenlediklerini söyledi. Bora, topladıkları 100 imzayı FİSKOBİRLİK yetkililerine ilettiklerini ve sonuçlarının takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 14:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?