3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

FİSKOBİRLİK 'parayı nereden buldu'?

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, FİSKOBİRLİK yöneticilerinin mutlaka alımlar için gerekli kaynağı nereden bulduğunu açıklamaları gerektiğini söyledi.


FİSKOBİRLİK'in 2008 ürünü fındık alımlarına 27 Ekim tarihinde başlayacağını açıkladığını hatırlatan Akbaşlı, ürün bedellerinin yüzde 75'inin 35 gün içerisinde kalan kısmın da birlik şirketlerinden mal karşılığı ödeneceğini belirtti. Akbaşlı, bu uygulamanın FİSKOBİRLİK'in ortaklara borcunun bulunduğu göz önüne alındığında inandırıcı gelmediğini söyledi.


Ortakların geçmiş dönemlerde alınan ve ödenmeyen ürün bedelleri nedeniyle FİSKOBİRLİK'e olan güvenlerinin kaybolduğunu, bu durumun da yeni alım kampanyasına yansıyacağını öne süren Akbaşlı, şöyle konuştu: "FİSKOBİRLİK yöneticileri, alımlar karşılığı ürün bedellerinin yüzde 75'inin 35 gün içerisinde ödeneceğini açıkladı. Ancak alımlar için kaynağın nereden bulunduğu konusunda bir açıklama yapılmadı. 'Parayı şuradan temin ettik. İşte belgesi, işte kaynağı, işte bununla ilgili garantileri.

Çiftçilerimiz endişelenmesin. Fındığını getirsin, şu kaynaktan fındığını alacağız' demeleri gereklidir."
Bunların detaylarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini anlatan Akbaşlı, sözlerine şöyle devam etti: "Zaten ortaklar, FİSKOBİRLİK'e karşı son 2 yıldır bir güvensizliği var.

Bu güvensizliğin ortadan kalkması için, bu kaynağın nereden bulunduğunun açıklanması lazım. Kaldı ki FİSKOBİRLİK'in 2006 ürünü alımlarından halen borcu var. İki yıl önceden kalma borcunu ödeyemeyen bir kurumun 'ben fındık alacağım ve bedelini ödeyeceğim' demesini bunun çok inandırıcı bulmuyorum. FİSKOBİRLİK ile ortaklar arasında bu güvensizlik ortamı sürdüğü takdirde, birliğe fındığın gideceğini sanmıyorum."
Akbaşlı, FİSKOBİRLİK'in piyasaya girerek fındık almasının serbest piyasaya olumlu yansıyacağını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aksiyoner ORDULU IP: 212.175.115.xxx Tarih : 27.10.2008 09:22:39

SİZ İLK ÖNCE ÜRETİCİYE OLAN BORCUNUZU ÖDEYİN.....Kurumlarda devemlılık esastır... Daha önceki yönetim Sayın Salih ERDEM den kalan borcu nasıl ödediyse siz de ödeme zamanı geçen borçlarınızı ödeyip ondan sonra horana çıkın!!! BU TAMAMEN DELEGE TAVLAMAYA YÖNELİK KARNE AKTİFLEŞTİRME OYUNUDUR ÜRETİCİNİN KARNI BU TÜR AYAK OYUNLARINA TOKTUR... Ben yönetimin para bulduğuna da inanmıyorum... hükümet projeyi destekler çıkın projenizi sunun biz de görelim...Bir diğer konu da beyenname verme süresinin kısa tutulmasıdır bu ne anlama geliyor ssayın akbaşlı bunun da Fiskobirlik yöneticilerine sorulması lazım ...Sayın AKBAŞLI siz ve odalarınız olmasa bunlar hepten kendi haline haraket edecek kamoyunda bunlara kimse ne yapıyorsunuz diye soramayacaktı ...Sayın Akbaşlı Bir sivil Toplum örğütü olarak yapmış olduğunuz kamoyunu aydınlatma çalışmalarınızı destekliyor üretici için yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizleri kutluyorum