3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'FİSKOBİRLİK Sağra'dan vazgeçmeli'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) kendisini iflasa sürükleyebilecek olan Sağra'yı satıl alma işleminden vazgeçmesi gerektiğini belirtti. 

Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in iştiraklerinden Ordu Soya A.Ş. vasıtasıyla Sağra'yı satın almak için TMSF'ye başvurduğunu hatırlattı. Sağra'nın bankalara 40 milyon dolar, banka dışı kişi ve kuruluşlara da 50 milyon dolar olmak üzere toplam 90 milyon dolar borcunun bulunduğu, yine bağlı bulunduğu holdingin tüm borçlarına müştereken ve müteselsilen kefil olması hasabiyle net borcunun belli olmadığına dikkat çeken Canikli, "Böylesine borç içerisinde olan bir kurumun FİSKOBİRLİK tarafından satın alınması halinde, birlik iflasa sürüklenmiş olacaktır. Böylelikle de milyonlarca fındık üreticilerinin geleceğinin karartılmış olunur" dedi. 

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) kendisini iflasa sürükleyecek olan Sağra'yı satıl alma işleminden vazgeçmesi gerektiğini aktaran Canikli, "FİSKOBİRLİK kendisini iflasa sürükleyecek olan Sağra'nın satın alınması işleminden vazgeçmelidir. Öncelikle kendi entegre tesisilerinin modernize ederek üretiminin artırılması için gerekli çalışmalara bir an önce başlanması gerekir. Bugüne kadar uyumlu bir işbirliği içinde hareket ettiğimiz FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun Sağra'yı alma işleminden vazgeçeceğine, FİSKOBİRLİK'in geleceğini karartmayacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Canikli, tüm fındık üreticilerinin FİSKOBİRLİK'in Sağra'yı satın alma işlemine karşı çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 15:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?