7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Fiskobirlik’e istifa çağrısı

CHP GİRESUN İL BAŞKANI GEZMİŞ’TEN FİSKOBİRLİK’E İSTİFA ÇAĞRISI

CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş, FİSKOBİRLİK yönetimine 3 ay önce “ya sorunlarınızı çözün, ya da istifa edin” çağrısında bulunduğunu hatırlatarak verdikleri sürenin dolduğunu söyledi.

Partisinin il binasında bugün bir basın toplantısı düzenleyen Gezmiş “15 Ağustos’a kadar ya sorunları çözün, ya da istifa edin” dediklerini belirterek, “şimdi bu süre dolmuştur, halen sorunlar çözülmemiştir. Fiskobirlik yönetimine 3 gün daha veriyoruz. Ya piyasaya girerler ya da çekip giderler” dedi.

Fındığın 2005 yılında 7,5 lira olduğunu hatırlatan Gezmiş, bugün 3,5 lira olduğuna dikkat çekerek de, “Fiyatın bu kadar geri gidişi AKP’nin yanlış politikalarından kaynaklanmaktadır. Başbakan bir Ordu’da, bir Trabzon’da fındığı konuştuktan sonra fiyatlar inişe geçmiştir” ifadesini kullandı ve “Başbakan’ın bu bölgeyle bir sorunu var, kendisi ile 12 Eylül’de hesaplaşacağız” dedi.

Gezmiş, AK Parti hükümetinin hazırladığı ve 12 Eylül’de referanduma gidecek Anayasa değişikliğine herkesin “hayır” oyu vermesini isteyerek hazırlanan broşürleri tanıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 16:47:00
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 17:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şamşurtmayın IP: 212.175.112.xxx Tarih : 18.08.2010 08:55:42

Sizin derdiniz ne fındık ne de fındıkçı sizin derdiniz anayasa oylamasına hayır dedirtmek için bahaneler icat etmek. Sizlerin zihniyetinizin de kooperatif yönetiminde olduğu yılları çok iyi biliriz. İşçilere yapılan kayırmaları zulümleri ve zarar eden köklü bir kuruluşu. Bu hale Fizkobirlik bir yılda gelmedi. Sonra neyi tartışıyorsunuz ki. Bu oylama anayasanın değiştirilmesi ile ilgili AKPARTİ nin oylanmasıyla ne alakası var. İnsanları ŞAMŞUTMAYIN. Hedef yanıltmayınız. Toplu sözleşme, çocuk hakları, 12 Eylülün yargılanması vb. gibi konuların oylanacağı bir olayı AKPARTİ oylamasına sokmayın. Sonra zannetmiyorum ki hayır oyları çok çıktı diye iktidar seçim kararı alsın veya istifa etsin.