3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

FİSKOBİRLİK'e Sağra eleştirisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, FİSKOBİRLİK'in henüz tam olarak yapılanmadan, üreticiye borcunu tam ödemeden Sağra'yı alma girişimlerini uygun bulmadıklarını söyledi. 

Akten, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun yeniden yapılanmayla ilgili, yeni ürünler çıkarma, Entegre Fındık İşleme Tesisi'nin (EFİT) yenilenmesi, kendilerine kaynak oluşturma ve borçlarını ödeme gayretlerini takdirle karşıladıkları, ancak Sağra'yı alma girişimlerine karşı olduklarını belirtti. 

FİSKOBİRLİK'in henüz tam olarak yapılanmadan, üreticiye borcunu tam ödemeden Sağra'yı alma girişimlerini uygun bulmadıklarını vurgulayan Akten, "Şartlar oluştuktan sonra Sağra'yı adeta kelepir fiyatına alma durumu ortaya çıkarsa, herkes 'alsın' diyebilir. Fakat, şimdi almak tehlikelidir" dedi. 

Fındık ürününün Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında don tehlikesine karşı sigorta güvencesi altına alındığını hatırlatan Akten, sigortaya başvuru tarihinin 28 Şubat tarihinde sona ereceğini kaydederek, "5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu'nda yenilikler yapılarak fındık üreticilerimizi yakından ilgilendiren ve mağduriyetini önlemeye, kendini güvende hissetmeye yönelik çalışmalar başlamıştır. Fındık ürünü artık 'fırtına, hortum, dolu, yangın ve heyelan' risklerinin yanında 'don' tehlikesine karşı da sigorta kapsamına alınmıştır. Konu, önemle üzerinde durulması gereken, ilgili kuruluşlarca üreticimize anlatılması ve teşvik edilmesi gereken olaydır. Nasıl ki arabalarımızı, evimizi sigorta ettiriyorsak fındığımızı da sigortalı ettirerek yarınlara daha güvenli bakabiliriz. Sigorta bedelinin yarısı devlet tarafından karşılanmaktadır. Fındık üreticileri mutlaka sigortalarını yaptırmalılar" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 18:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?