4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

FİSKOBİRLİK'ten bin'er YTL ödeme

Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, 2005 ürünü alımlarından doğan borçların ödenmesine bugünden itibaren başlanılacağını söyledi. 

Pamuk, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 ürünü alım kampanyasında kaynak sıkıntısı yaşayan birliğin aldığı ürün bedelinin bir kısmını ödeyemediğini kaydetti. Ödemelerin yapılması için kredi temini amacıyla geçtiğimiz hafta Ankara'da bir dizi görüşmelerde bulunduklarını hatırlatan Pamuk, görüşmelerin olumlu sonuçlanarak 20 milyon YTL kredi temin ettiklerini ifade etti. 

FİSKOBİRLİK'e 2005 ürünü fındık teslim eden üreticilere bugünden itibaren bin YTL ödeme yapılacağını belirten Pamuk, "Bugün yapılacak olan 20 milyon YTL'lik ödemeyle birlikten bin YTL'nin altında alacağı bulunan 4 bin üreticimizin birlikten alacağı kalmayacak" dedi.
Pamuk, 2005 ürünü alımlarından doğan borçların tamamının ödenmesi için de kredi girişimlerinin sürdürüldüğünü dile getirerek, "Bugün yapacağımız ödemelerin ardından 2005 ürünü fındık teslim edenlere 105 milyon YTL borcumuz kalacak. Bu borcun da ödenmesi için kredi temin amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bankalarla kredi alımı konusunda görüşme halindeyiz. İki bankayla kredi konusunda sürdürülen görüşmelerde son aşamaya gelindi. Görüşmeleri kısa sürede sonuçlandırarak, kredi alacağımızı ve ödemelerin hız kesmeden devam edeceğini tahmin ediyoruz. Daha önce söz verdiğimiz gibi 2005 ürünlerinden doğan borçların ödenmesi mutlaka yılbaşına kadar tamamlanacak" diye konuştu. 

FİSKOBİRLİK'in halen 'emanet' usulüyle 2006 ürünü fındık alımlarının sürdürüldüğünü kaydeden Pamuk, bugüne kadar 35 bin ton ürün alımı yaptıklarını söyledi. Pamuk, birliğin daha önce olduğu gibi bundan sonra da Türk fındığı ve Türk fındık üreticisine hizmet vermek için var gücüyle çalışacağını ifade ederek, FİSKOBİRLİK olarak 2006 ürünü fındığın tamamına talip olduklarının altını çizdi.
Pamuk, FİSKOBİRLİK'in bugünden itibaren ödemelere başlaması ve piyasadan önemli oranda fındık alımı yapmasının serbest piyasada fındık fiyatların yükselmesini sağlamasını beklediklerini vurguladı.
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Pamuk, fındık üreticilerinin FİSKOBİRLİK'e olumlu yönde destek olmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 18:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?