3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

FKB 10 bin ton fındığı yine satamadı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nce (FİSKOBİRLİK) satışa çıkarılan 10 bin ton fındığa, belirlenen asgari ücretin altında fiyat verilmesi nedeniyle satış gerçekleşmedi.

FİSKOBİRLİK Toplantı Salonunda kapalı zarf usulü ile yapılan ihaleye 8 firma katıldı. Firmaların, birlik yönetimince belirlenen asgari ücretin altında fiyat vermesi nedeniyle satış gerçekleşmedi.

İhalenin, gelecek hafta belirlenecek bir tarihte tekrarlanacağı bildirildi. FİSKOBİRLİK yönetim kurulu, bir süre önce aldığı kararla, 2006 ürünü fındık alım kampanyasında aldığı 44 bin ton fındığın 10 bin tonunu en az 500 ton olmak şartıyla 4,5 YTL asgari ücret üzerinden satışa çıkarmıştı.

Birliğin, 17 Mayıs perşembe günü yaptığı ihalede de belirlenen asgari ücretin altında fiyat verilmesi nedeniyle satış gerçekleşmemişti.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, Ordu'da katıldığı bir açılışta yaptığı değerlendirmede, "Fiskobirlik'in şu anda sattığı fındığın fiyatı, 2007 yılı ürün fiyatında da belirleyici olacaktır" dedi.

Bir hafta önce ihale yolu ile fındık satışına karar verdiklerini belirten Pamuk, üreticinin mağdur olmaması için ucuz fındık satmadıklarını söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 16:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?