29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

FKB Genel Kurulu protesto ile başladı

FİSKOBİRLİK'İN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) Olağanüstü Genel Kurulu başladı.

FİSKOBİRLİK'in Giresun'da birlik iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi (Entegre) A.Ş. Toplantı Salonu'nda gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurulu'nun divan başkanlığına Düzce Akçakoca delegesi Nazmi Çiloğlu seçildi. Olağanüstü Genel Kurul'da, birlik iştiraklerinden Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satış kararının alınması ve yönetim kurulunun seçimi gündem maddeleri görüşülecek.

Olağanüstü Genel Kurul'da Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satış kararının alınmasının görüşülecek olması, Ordu Yağ Sanayi işçileri tarafından protesto edildi. Entegre önüne toplanan yaklaşık 50 kadar işçi ellerinde satış kararının görüşülmesini protesto eden pankartlar taşıdı. Türk İş Ordu İl Temsilcisi Selim Yöndem, yaptığı basın açıklamasında, Ordu Yağ Sanayi'nin satılmak istenmesine sessiz kalmayacakları söyledi. Yöndem, satışa karşı olduklarını vurgulayarak, "FİSKOBİRLİK'in kuruluşu için Ordu Yağ Sanayi'nin

satışının gerekli olduğunu iddia edenler bilsinler ki, bu yalana kargalar da güler. Oysa gerçek, FİSKOBİRLİK'i tümden yok etmenin ayaklarından biri de Ordu Yağ Sanayi'nin satılmasıdır. Bu nedenle bizler, Ordu Yağ Sanayi'ne sahip çıkan işçiler ve üretici köylüler olarak satışa karşı olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

FİSKOBİRLİK'İN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
FİSKOBİRLİK'İN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
FİSKOBİRLİK'İN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
FİSKOBİRLİK'İN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 14:07:02
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 19:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?