3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Fresher hedef büyüttü

Çakırmelikoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çakırmelikoğlu, 2007 yılında yüzde 35 büyümeyi hedeflediklerini söyledi. 

Giresun merkeze bağlı İnişdibi Beldesi'nde bulunan fabrikada basın toplantısı düzenleyen Çakırmelikoğlu, 1997 yılından itibaren Giresun merkeze bağlı İnişdibi Beldesi'nde meyve aromalı maden suyu üretimi yaptıklarını hatırlattı. 2000 yılından itibaren gerçekleştirdikleri yatırımlarla sektörde kısa sürede önemli gelişme kaydettikleri ifade eden Çakırmelikoğlu, 22 firmanın bulunduğu sektörün yüzde 40'lık bölümünü ellerinde bulundurduklarını aktardı. 

Çakırmelikoğlu, Türk halkının damak tadına uygun olarak limon, çilek, vişne, elma, portakal, muz ve karışık meyveli olmak üzere 7 çeşit meyve aromalı maden suyu ve yine çilek ve limon aromalı "Fresher" adı altında vitaminli maden suyu üretimini gerçekleştirdiklerini aktardı. 

Halen ABD, Kıbrıs, Kosova, Irak, Hong Kong, Türkmenistan, Yunanistan ve İran'a ihracat yaptıklarını vurgulayarak, Giresun'un pazara uzak oluşu nedeniyle maliyet girdilerinin artmasından dolayı ihracatın artmasına engel teşkil ettiğini dile getirdi. Çakırmelikoğlu, 2006 yılı büyüme oranımız yüzde 30 olarak belirlenmesine karşın, bu rakamın yıl sonuna kadar yüzde 38'in üzerinde gerçekleşeceğini belirterek, 2006 yılı cirolarının da 30 milyon 100 bin YTL'ye ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti. 

2007 yılında yüzde 35 büyümeyi hedeflediklerini aktaran Çakırmelikoğlu, "Çakırmelikoğlu Maden Suyu olarak büyüme hedeflerimizi her geçen yıl daha da artırmaktayız. Son 3 yılda büyüme hedefimiz yüzde 146 oranında gerçekleşmiştir. 2007 yılında da büyüme oranımızı yüzde 35 olarak belirledik. Bu yönde çalışmalarımızı hızla sürdürmekteyiz" dedi. 

Çakırmelikoğlu, piyasada rekabet etme gücünü artırmak amacıyla Bursa'da 10 milyon Avro'luk yeni bir yatırım gerçekleştirdiklerini, 2007 Mayıs ayında fabrikada üretime başlanılacağını ifade ederek şunları söyledi: Pazara uzak oluşumuz ve maliyet girdilerimizin yüksek oluşu nedeniyle sektörde rekabet gücümüz zorlaşmaktadır. Bu bakımdan rekabet gücümüzü artırmak için pazara yakın bir bölgede yatırım yapmamız kaçınılmaz olmuştu. Yaptığımız araştırmalar sonucu Bursa'da yatırımımızı gerçekleştirmeyi uygun bulduk ve çalışmalara başladık. 10 milyon Avro'luk yeni yatırımımız için Bursa'da 135 bin 200 metrekare alan satın alarak, fabrikanın yapımına başladık. Fabrikada ilk etapta 2007 Mayıs ayı içerisinde üretime geçeceğiz. Yeni bir marka altında fabrika soda üretimi yapacağız. Bursa'da yaptığımız yatırımımızla pazarda rekabet gücümüzü artırmış olacağız.

Bazı basın yayın organlarında Giresun'da bulunan fabrikanın Bursa'ya taşınacağı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını aktaran Çakırmelikoğlu, Giresun'da bulunan işletmede üretimin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 16:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?