3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Futbol aşkı

Giresun 2. Amatör Küme'de mücadele eden Çamoluk Gençlikspor, ilçe dışındaki karşılaşmaları için her hafta en az 200 kilometre yol katetmek zorunda kalıyor. 

Çamoluk Gençlikspor Kulübü Başkanı Ümit Akmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 2002 yılında kurulduğunu ve iki sezondur Giresun 2. Amatör Küme'de mücadele ettiklerini söyledi. Çamoluk'un Giresun'un en uzak ilçesi olduğuna dikkat çeken Akmaz, bu nedenle ilçenin her alanda olduğu gibi Giresun'da gerçekleştirilen sportif aktivitelerden de geri kaldığını belirtti. İlçe gençlerinin sportif etkinliklerinin içerisinde yer alması, Giresun ve Çamoluk ilçesi arasında köprü vazifesi görmesi amacıyla Çamoluk Gençlikspor'un faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Akmaz, "Çamoluk, Giresun'un en uzak ilçesi durumunda. İlçenin Giresun'a uzaklığı yaklaşık 200 kilometre. Bu uzaklık nedeniyle Çamoluk Giresun'da maalesef çok fazla tanınan bir yer değil. Giresun'da ilçemizi, Çamoluk'da da Giresun'u tanımayan ve bilmeyen maalesef çok insan var. Kulübümüz burada Çamoluk ilçemizin tanıtımı için önemli bir köprü olacaktır. Çamoluk Gençlikspor sayesinde hem ilçemizi tanıtmış olma fırsatını yakalayacağız, hem de gençlerimizin Giresun'da süren sportif etkinlikler içerisinde olmalarını sağlıyoruz" dedi. 

Akmaz, Çamoluk Gençlikspor Kulübü olarak karşılaşmalarını oynamak için her hafta en az 200 kilometre yol katetmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, "Çamoluk'un, Giresun'a uzaklığı nedeniyle karşılaşmalarımızı oynamak için imkanlarımız el vermediği için sabah çok erken saatlerde yollara düşüyoruz. 5-6 saatlik uzun yolculuğun ardından Giresun'a ulaşıyoruz. Karşılaşmalarımız ilçe statlarında oynanacaksa bu mesafe daha da uzamakta. Karşılaşmalarımızı oynayacağımız statlara ulaşmak için Giresun yerine, Gümüşhane güzergahını kullanıyoruz. Her karşılaşma adeta bizim için Giresun'a olan uzaklığımız nedeniyle tam bir deplasman havasında geçmektedir" diye konuştu. İlçe dışında oynadıkları karşılaşmaların maliyetinin 500 ila bin YTL arasında değiştiğini dile getiren Akmaz, bu rakam bir çok profesyonel kulübün deplasman giderlerine eş değer durumda olduğuna dikkat çekti. 

Giresun 2. Amatör Ligi'nde geçen yıl ilk kez mücadele ettiklerini ve ligi 7 takım arasında 4. sırada bitirdiklerini hatırlatan Akmaz, bu yıl ise dördüncü hafta sonucunda topladıkları 6 puanla 8 takım arasında 3. sırada yer aldıklarını söyledi. Akmaz, "Çamoluk gençleri oldukça yetenekli. Genç ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takımımız var. Ligde geçen yıl ilk kez yer aldık. Ligi dördüncü sırada tamamlayarak, bize göre iyi bir yerde tamamladık. Gençlerimiz geçen yıl tecrübe ve deneyim kazandılar. Bu yıl hedefimiz ligde iyi sonuç alarak, ligi iyi bir yerde tamamlamak. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çamoluk Gençlikspor olarak kısa sürede önemli başarılar elde edeceğimize inanıyoruz" 

Çamoluklu gençlere başta Futbol Federasyonu olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile Giresun halkından destek olmalarını istediklerini ve bekledilerini kaydeden Akmaz, "Çamoluk gençleri futbol aşkıyla dolu. Çamoluk ilçemizde önemli bir futbol potansiyeli bulunuyor. Bunun değerlendirilmesini istiyoruz. Bu gençlere destek olunmalıdır. Bunun için başta Futbol Federasyonu olmak üzere kurum ve kuruluşlar ile Giresun halkından destek olmalarını istiyor ve bekliyoruz. Çamoluklu gençlere fırsat verildiğinde, neleri başarabildiklerini en iyi şekilde göstereceklerdir. Yeterki kendilerine bir fırsat verilsin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 13:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin IP: 78.167.63.xxx Tarih : 25.03.2008 18:37:33

başarılar dilerim