7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Gagauzya Cumhurbaşkanı Giresun’da

GAGAUZYA CUMHURBAŞKANI GİRESUN’DA

Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Giresun’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunuyor.

İlk olarak sabah saatlerinde Giresun Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden konuk Cumhurbaşkanı Formuzal buradan Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi ve Giresun Ticaret Sanayi Odası’na geçti. Cumhurbaşkanı Formuzal, gerçekleştirdiği ziyaretlerde Giresun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Formuzal beraberinde yardımcısı Valeri Yanioğlu ile Türkler'in turistik amaçlı ya da yatırım yapmak için Gagauzya’ya gelmesini istedi.

Daha sonra Giresun Gazeteciler Derneği’ne geçen Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, burada bir basın toplantısı düzenledi. Türk Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Mehmet Memiş, konuşma öncesi yaptığı açıklamada, Gagauzya halkının Türkleri çok sevdiğine dikkat çekerek, bu ülkenin tarihi hakkında bilgi verdi. Gagauzya'nın yaklaşık 250 bin nüfusu bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Formuzal, Türkiye ile kültürel, ekonomik gerekse spor alanında ilişkiler geliştirmekten yana olduklarını ifade etti.

Moldova’ya bağlı olarak 1994 yılından beri Gagauzya Özerk Bölgesi olarak varlıklarını sürdürdüklerini belirten Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ise “Burada yaptığımız ziyaretlerde ekonomik, kültürel, eğitim ve sosyal alanla işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacağız. Kardeş milletler olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Burada gördüğümüz misafirperverlikten dolayı Giresunlular’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuk Cumhurbaşkanı Formuzal’ın 3-4 Giresun’da kalacağı ve Piraziz, Dereli ve Keşap ilçelerinde de kaymakamlık ve belediyeleri de ziyaret edeceği belirtildi.

GAGAUZYA CUMHURBAŞKANI GİRESUN’DA
GAGAUZYA CUMHURBAŞKANI GİRESUN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:28:03
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?