19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Gayrimenkullere alıcı çıkmadı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (FİSKOBİRLİK) ait altı ildeki toplam 35 gayrimenkulün satışı için düzenlenen müzayedeye katılım olmayınca, gayrimenkullerin satışları yapılamadı.


Bir müzayede şirketinin organizasyonuyla gerçekleştirilen satışlar, telekonferans sistemiyle Giresun, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirildi. Yaklaşık 85 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılan 35 gayrimenkul için müzayedeye katılım olmadı. 35 gayrimenkulün satışını içeren müzayede katılım olmadığından yaklaşık dört dakika içerisinde tamamlandı.


FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Mehmet Sargın, yaptığı açıklamada, gayrimenkullerin satışlarının düzenlenen müzayedeye katılım için bazı kişi ve firmalar tarafından teminatların yatırıldığını, ancak arzu edilen katılımın olmadığını söyledi. Gayrimenkullerin satışları için girişimlerin süreceğini anlatan Sargın, şöyle konuştu: "Satışların neden yapılamadığı hususunda farklı yorumlar yapılabilir. Son ekonomik krizin etkisi olabilir. Çünkü gayrimenkul fiyatlarında yüzde 30 civarında düşüş olduğu bizlere ifade edildi.

Yine bizim belirlediğimiz fiyatlar yüksek bulunmuş olabilir. Arzu ettiğimiz gayrimenkullerin hakkettiği değerden satılmasıdır. Asla hiç kimseye peşkeş çekilmeyecektir. Hatta kişisel bir inisiyatif kullanılması taraftarı değiliz. Onun için kendi inisiyatifimizden ziyade, satışı uzman kişilerle yapalım istedik. Belki şu an olmadı. Ama bundan sonra daha ciddi gayret gösterilecek. Amaca ulaşacağımıza inanıyoruz."


Gayrimenkullerle ilgili görüştükleri yerler olduğunu anlatan Sargın, "Satışla ilgili kişisel gayretlerimiz de bulunuyor. Bugün olmayan satış bundan sonra periyotlarla devam edecek. Gerekirse genel kurula gidip fiyatları piyasa koşullarına çekebiliriz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 20:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?