19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Gazete ilanı ile istifa çağrısı

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, yerel gazetelere verdiği tam sayfa ilanla, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nu istifaya çağırdı.


Akbaşlı, yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun göreve geldiği günden bu yana birliğin içinde bulunduğu mali krizi düzelteceklerini ifade ettiklerini, ancak yönetim kurulunun bu aşamada hiçbir şey yapılmadığını öne sürdü. FİSKOBİRLİK'in fındık sektörünün can damarı olduğunu ve içerisinde bulunduğu durumun tüm fındık üreticileri gibi kendisini de endişelendirdiğini vugulayan Akbaşlı, bu endişesi dile getirme noktasında, Giresun'da bulunan yerel gazetelere ‘Ne Olacak Bu FİSKOBİRLİK’in Hali’ başlığıyla kamuoyu açıklaması yaptığını kaydetti. Akbaşlı, “Gazete ilanında, FİSKOBİRLİK'in bugünkü duruma nasıl geldiğini, çözüm için neler yapılması gerektiğini sıraladıktan sonra, hiçbir şey yapmadığına inandığım birlik yönetim kurulunu istifaya davet ettim” dedi.


Açıklamasında, “Çocuklarımızın geleceği, fındığa duyduğum inanç, birliği kuran atalarıma saygı, çiftçinin hak ve menfaatlerini kollama görevim olduğu için yaptım” diyen Akbaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öyle oldu, böyle oldu. Şimdi ne olacak bu FİSKOBİRLİK'in hali. Olacak tek bir şey var. 9 yıldır Ankara'ya koşan, her durumda çareyi Ankara'dan arayan, her türlü çözümü Ankara'da sanan, Ankara dostluklarına güvenen, siyasi büyüklüğü milletin kendisinden üstün gören bu yöneticiler gidecek. Yeni gelenler ise çareyi de, çözümü de, Ankara'da değil, 9 yıldır ihmal ettiği, bir kez olsun yanına gidilmediği, yalan konuşulduğu, söz verip sözünde durulmadığı, evine bankalardan mektup gönderildiği, beş kuruşa muhtaç edilen, düzgün, kişilikli, sesiz, kurumun gerçek sahibi, milletin efendisi çiftçinin yanına gidecek ve çözümü de çareyi de çiftçide arayıp bulacak.

Bak o zaman er mi yaman, bey mi yaman. O randevu vermeyen Ankara, makam odalarının önünde bekleten Ankara, her seferinde oyalayan, aldatan, samimi olmayan, çare ve çözüm üretmeyen Ankara, bu sefer kendisi çiftçinin yanına gelecek. Vallahi de gelecek, billahi de gelecek. Hem de tıpış tıpış gelecek. Demokrasiler, alternatifi ve çözümü olan rejimlerdir. Sadece bazı çözümler zaman alır.”

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?