3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Gaziler Günü kutlaması etkinlikleri

Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 84. yıldönümü ve Gaziler Günü törenle kutlandı.


Giresun Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, hava muhalefeti nedeniyle İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde yapıldı. Törende Şeref Defteri’ni imzalayan Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, deftere şunları yazdı:
“84. yıl önce 19 Eylül 1924'de Giresun’umuza geldiğinizde bizim hem mutluluğu, hem gururu, hem de büyük bir heyecanı yaşamasına vesile olmuştunuz. Şimdi de aynı duygular içinde göstermiş olduğunuz ilke ve inkılaplardan şaşmadan bizlere emanet ettiğiniz canımızdan kıymetli Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar kalması için çalışacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu gurur günümüzde sizi ve silah arkadaşlarınızı minnet duygularıyla anıyor, saygılarımızı sunuyorum.”
Törende, Atatürk'ün Giresun'a gelişi sırasında Dr. Necdet Otoman'ın ve Atatürk'ün cevabi konuşmaları öğretmenler tarafından okundu.


Gazi Polis Memuru Alaattin Kutlu'ya Vali Taşkesen tarafından törende Devlet Övünç Madalyası verilirken, tören Can Akengin Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 83. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 'Atatürk' konulu resim sergisinin açılışıyla sona erdi.


Törene, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?