7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Genişletme çalışması sürüyor

ÇANAKÇI-GÖRELE KARAYOLU İNŞAATI

Giresun’da 2000 yılında ihaleye çıkarılarak yapımına başlanan ancak geçen 10 yıllık süre içerisinde genişletme çalışması bitirilemeyen 17 kilometrelik Çanakçı-Görele Karayolu’nun 2010 yılı içerisinde yüzde ellisinin tamamlanması hedefleniyor.

Çalışmalarına 2010 yılının başından itibaren hız verildiğini belirten AK Parti Çanakçı İlçe Başkanı Ali Bilge, proje içerisine bir de köprü eklendiğini belirterek “Başbakanımız önceliğimiz Karadeniz Sahil Yolu demişti. Karadeniz Sahil Yolu’nun tamamlanmasının ardından Görele-Çanakçı yolumuza da ağırlık verildiğini görmekteyiz. 10 yıldır 5 kilometresi yapılamayan 17 kilometrelik Görele-Çanakçı Karayolu’nun 2010 yılı içerisinde 8,5 kilometresi tamamlanmış olacaktır. Bugüne kadar özellikle kamulaştırmadan ve müteahhit firmadan kaynaklanan bir gecikme söz konusuydu. 2010 yılı başında yeniden ihaleye çıkarılan yolun müteahhit firması değiştiği gibi 8.5 kilometre yol güzergahındaki arazilerin kamulaştırılması da tamamlanmıştır. 8,5 kilometrede 6 kilometresi asfalt, kalan 2,5 kilometresi de asfalta hazır hale getirilecektir.Yapılmakta olan yolumuzun ödenek sıkıntısı söz konusu olmayacaktır. Çalışmalar hız kesmeden bitirilene kadar devam edecektir” dedi.

Çanakçı-Görele Karayolu’nda bir de köprü projesi inşaatının başladığını da belirten AK Parti İlçe Başkanı Bilge, “Çanakçı-Görele Karayolu’nun 6. kilometresinde bulunan Geçit Köprüsü miadını doldurmuş olduğu gibi tehlike de arz etmekteydi. Buraya yeni bir köprünün yapılma ihtiyacı vardı. Yaptığımız siyasi girişimler sonucu bürokratlarımızın da dikkate almasıyla 106 metre uzunluğunda bir köprü inşaatı başlatılmıştır. İnşaatı devam eden köprünün 2012 yılında hizmete açılması hedefleniyor” diye konuştu.

ÇANAKÇI-GÖRELE KARAYOLU İNŞAATI
ÇANAKÇI-GÖRELE KARAYOLU İNŞAATI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 09:23:04
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 09:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?