29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

GESOB Başkanı'ndan işçilere destek

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı ve MHP Giresun Belediye Başkan adayı Ali Kara, işten çıkarılan TMO'nun Giresun'da bulunan alım merkezlerinde yükleme ve boşaltmada görevli taşeron firma işçilerine destek verdi.

Kara, TMO'nun Giresun merkezinde bulunan alım merkezine giderek burada işten çıkarılan işçilerle görüştü, sorunlarını dinledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Kara, TMO tarafından Giresun'da yükleme ve boşaltma işinin yapımı için ihale düzenlendiğini ve ihaleyi kazanan firma tarafından da 400'e yakın işçinin işten çıkarıldığını söyledi.

İşlerinden çıkarılan işçilerin mağdur olduğunu ifade eden Kara, TMO'nun ihalesini alan firma tarafından Giresunlu işçilerin tekrar işe alınmasını istedi. Giresun'da 400'e yakın insanın işinden olduğunu anlatan Kara, şöyle konuştu: "Bu insanlar mağduriyet yaşamaktadır. Bu insanlar evlerine nasıl ekmek götürecektir? Nasıl geçineceklerdir? Bu insanlara sahip çıkılmasını istiyoruz. Giresun'da bu kadar işsiz insan varken, Giresun dışından başka insanların buraya getirilip çalıştırılmasına karşıyım. Öncelikle kendi insanımıza iş ve aş vermeliyiz. Önce kendi insanımızın karnını doyurmamız lazım. Bu nedenle başka vilayetlerden işçi getirmek yerine kendi insanımıza iş vermeliyiz. TMO'nun ihalesini alan firma yetkilileri bu yanlıştan dönmeli. İşten çıkardıkları bu kardeşlerimizi işe almalıdır."

Kara, kendisinin işçilerin yanında olduğunu ve her türlü desteği vereceğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Ben mağduriyet yaşayan bu işçilerimizin yanındayım. Kendilerine her türlü desteği vereceğim. Yasal çerçevede nereye gidilmesi gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa, onu yapmaya hazırım. Eğer, 'Direniş' diyorsanız, ben ondada sizlerin önünüzden giderim. Canım pahasına sizlerleyim, yanınızdayım."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 18:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?