3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

GESOB hırsızlara savaş açtı

Giresun Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Girsun Emniyet Müdürlüğü ile ortak "Polis-Esnaf Elele" uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Kara, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun'da esnaf ve sanatkarların işyerlerinde zaman zaman hırsızlık olaylarının yaşandığını belirtti. Hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa "Polis-Esnaf Elele" uygulamasını başlattıklarını kaydeden Kara, uygulama kapsamında esnafları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmeye çalışacaklarını söyledi.

GESOB olarak bastırılacak broşürler ile esnafların çalınan mallarını bulmaları için büyük yararlılık sağlayacak yazdığı ultraviyole ışıkla görülebilen kalemlerin ithal edilerek dağıtılacağını kaydeden Kara, "Esnaf ve sanatkarımızı hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bunun için emniyet müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Giresun Emniyet Müdürlüğü ile ortak 'Polis-Esnaf Elele' uygulamasını başlattık. Uygulama kapsamında hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirici broşürler bastırarak esnafımıza dağıtacağız. Yine İtalya'dan 5 bin adet ultraviyole ışıkla görülebilen kalemler ithal edeceğiz. Bu kalemle, esnafımız mallarının üzerine işaretler koyacak, çalınmaları durumunda da bu işaretler sayesinde mallarını bulma imkanına kavuşacaklar" dedi.

Kara, "Polis-Esnaf Elele" uygulamasının, Giresun'da esnaf ve sanaatkarlara yönelik gerçekleştirilecek olan hırsızlık olaylarının en aza indirilmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 18:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?