1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

GESOB'tan pazarcılara uyarı!

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara düzenlediği basın toplantısında yeni Hal Yönetmeliği hakkında bilgiler verdi.

Kara, "5957 sayılı Hal Yasası gereği hazırlanan pazar yerleri yönetmeliğinin 15 mart 2012 tarihinde uygulamaya gireceğini belirterek pazarcı esnafımızın bu süreye kadar birliklerine gelerek bilgi almalarının kendi menfaatleri açısından iyi olacağını söyledi.

Yönetmelikte yer alan kararları açıklayan Kara," Cadde ve sokaklarda semt pazarı açılamayacak, sokak aralarında çalışmalara izin verilmeyecek, sertifikası olmayanların tezgah açmasına ve çalışmasına izin verilmeyecek. Pazar yeri açma ve kaldırma yetkisi yeni oluşacak komisyona devredilecek. Üretici köylülerinde mağdur olmaması için üretici pazarları kurulacak bu pazarlarda her köylü sadece 100 kg ürün getirebilecek. 100 kg'dan fazla ürün getirenler ürünlerini sadece hal pazarında satabilecek” dedi.

Kamuoyunda kara liste olarak bilinen Merkez Bankası bünyesindeki kredi bilgilerinin yer aldığı Risk Merkezi’nin Türkiye Bankalar Birliği'ne (TBB) devredilmesiyle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini de hatırlatar Kara “Bankalar tarafından oluşturulacak kara liste iki ayrı sınıftan oluşacak. Birinci sınıfta sicili temiz olan müşteriler, ikinci sınıfta ise sicili bozuk olan, kredi borçlarını düzenli ödemeyen kişilerin bilgileri olacak. Merkez Bankası’nın bu uygulaması herhangi bir ödemesi aksamış olan mükellefin kara listeye girerek banka ile olan ilişkileri bozularak kredi alma imkanı kalkabilecek. Bu uygulama özellikle esnaf teşkilatına şok bir karardır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 19:04:39
Güncelleme :13 Mart 2012 Salı 14:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?