2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

GİMDER'den sıra gecesi

GİRESUN’DA SIRA GECESİ

Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER) Giresun’da ilk defa Urfa Gülizar Konukevi Saz Grubu eşliğinde Sıra Gecesi düzenledi.

Sıra Gecesi’ne Giresun Valisi Mustafa Yaman, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Korkmaz, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Hakim Durmuş Karaçalı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, bazı daire amirleri ve davetliler katıldı. Kültürel ve Sosyal faaliyetlere önem verdiklerini anlatan GİMDER Başkanı Fikret Öztürk, ”Sıra gecesi buluşmaların ehemmiyeti gerçekten çok büyüktür, esasında sadece gönül eğlendirmek değildir. Maksat bu gecede toplanan insanlar hem eğlenip hem de burada toplumsal sorunları tartışıp çözümler ararlar. Tıpkı Kurtuluş savaşı yıllarında olduğu gibidir. O yıllarda da sıra gecesi vardı ve Müdafa-i Hukuk cemiyetinin kurulmasında da sıra gecesi vesile olmuştur. Sıra gecesinin en önemli fonksiyonu yoksullar için bir yardım kuruluşu gibi hareket etmesidir” dedi.

Bu tür programlarla vatandaşların öz kültürü olan türkülerle susamışlığının giderildiğini ifade eden Giresun Valisi Mustafa Yaman ise “Sivil Toplum Örgütlerin kaynaştırıcı, yapıcı, birleştirici bu gibi etkinliklerin Giresun ilinin başarılarına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Programda Sıra Geceleri’nin bir numaralı ikramı çiğ köfte ve ‘Mırra’ ismi verilen Acı Kahve konuklara ikram edilirken, gecede Vali Mustafa Yaman da türkü okudu.

GİRESUN’DA SIRA GECESİ
GİRESUN’DA SIRA GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 15:03:03
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 18:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?